AcasăStiriPoliticaSenatorul timişorean Petru Ehegartner ţine cu dinţii de alianţa cu PSD: Suţin...

Senatorul timişorean Petru Ehegartner ţine cu dinţii de alianţa cu PSD: Suţin proiectul USL

„Liberalii au fost întotdeauna apărători ai principiilor democraţiei, respectarea votului cetăţenilor fiind unul fundamental. Drept urmare, consider că Uniunea Social-Liberală trebuie să se bazeze pe legitimarea primită în decembrie 2012 şi pe formula căreia românii i-au conferit încredere în alegeri” explică Ehegartner.

Ambiguităţile şi atacurile din ultima perioadă ale celor din PSD la adresa PNL impun clarificarea cât mai urgentă a poziţiei Partidului Social Democrat, este de părere senatorul de Timiş. „Am fost şi sunt unul dintre susţinătorii proiectului USL. Ieşirea din această criză o reprezintă reafirmarea de către PSD a ultimei obligații asumate a acestui proiect: susţinerea candidatului PNL la preşedinţia ţării” explică Petru Ehegartner prin intermediul unui comunicat.

„Mă alătur colegilor mei din PNL care solicită respectarea protocolului semnat, a programului de guvernare asumat şi a votului dat de cetăţeni în 2012. Este imperativ ca Uniunea Social-Liberală să fie dusă mai departe în forma în care a primit mandatul românilor. Nu agreez soluţia ieşirii de la guvernare şi consider că trebuie să rămânem consecvenţi proiectului cu care am câştigat alegerile. Acest mandat înseamnă respectarea întocmai a protocolului Uniunii Social-Liberale și exprimarea responsabilității PNL față de electorat, aşa cum a fost acesta legitimat prin votul din 2012.

Deşi puţine dintre măsurile promise de către Guvern au fost luate, altele întârzie să se aplice, iar unele nu-şi arată încă efectele, cred în continuare în justeţea şi corectitudinea acestor obiective social-liberale. Avem datoria de a le demonstra românilor că aşteptările lor nu au fost şi nu sunt zadarnice!” mai spune Ehegartner.

„PNL respectă şi îşi doreşte să facă parte în continuare din proiectul USL, aşa cum a fost iniţiat, iar eforturile liberalilor sunt axate pe respectarea cu stricteţe a angajamentelor luate în faţa cetăţenilor atunci când au solicitat votul lor. Am convingerea că premierul Victor Ponta, aşa cum a şi declarat public, va susţine continuarea proiectului USL, prin urmare, ceea ce PNL ia în calcul este doar formula de respectare a mandatului primit de la români”, mai scrie în comunicatul emis de politicianul din judeţul nostru.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
540CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente