Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Simpozionul Internaţional „Istorie şi cultură în Banat”, ediţia a II-a, debutează mâine la Giroc

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
ploaie ușoară
4.8 ° C
6.2 °
3.4 °
90 %
4.6kmh
100 %
joi
9 °
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
8 °
lun
2 °

Pe de-a-ntregul istoric al Banatului, aici au fost aduse, prin iluştrii exponenţi, valoroase lucrări de natură istorică, culturală şi literară, lucrări care au contribuit semnificativ la îmbogăţirea şi definirea patrimoniului multicultural al acestei regiuni. Studiul şi analiza diferitelor aspecte şi etape ce au conturat, în toată acestă istorie, însuşirile specifice regiunii Banatului, au adus, întotdeauna, noi provocări pentru analiştii literari.

Cea de-a doua ediţie a Simpozionului Internaţional „Istorie şi Cultură în Banat”, manifestare care în 2012 s-a bucurat de o participare serioasă din partea specialiştilor în cultura şi istoria acestor locuri, aduce şi în 2013 numeroase personalităţi pe teritoriul comunei Giroc.

Acţiunea va avea loc în comuna timişeană în zilele de 25 şi 26 octombrie 2013 şi este organizată de Asociaţia Culturală „David Voniga”, în colaborare cu Primăria comunei Giroc, Institutul de Cercetări al Românilor din Ungaria, Institutul Cultural al Românilor din Voivodina, Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu” al Academiei Române – Filiala Timişoara şi cu Societatea Enciclopedică a Banatului.

Mâine, în prima zi a simpozionului, începând cu ora 18:00, vor fi vernisate o serie de expoziţii şi vor avea loc mai multe lansări de cart, în timp ce pe parcursul celei de-a doua zile, sâmbătă, Biserica Ortodoxă Română din Giroc îşi va sărbători hramul. În paralel, între orele 8:00-12:00 vor avea loc lucrările pe secţiuni, iar începând cu ora 13:00, se va face o slujbă de sfinţire a statuii preotului David Voniga, din faţa Liceului Teoretic cu acelaşi nume.

Preşedinţi de onoare ai simpozionului sunt: Iosif-Ionel Toma, Maria Maria Berényi, Costa Roşu, Cornel Petroman; preşedinţi executivi: Viorel-Dorel Cherciu, Alin-Cristian Scridon; comitetul ştiinţific este alcătuit din Crişu Dascălu, Ioan Munteanu, Stelian Mândruţ, Ioan Viorel Boldureanu, Pavel Vesa, Vasile Râmneanţu şi Ovidiu Roşu, iar accesuil publicului la acest eveniment este gratuită.
Foto:oradetimis.oradestiri.ro

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare