Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Jimbolia au depistat un tânăr din Kosovo care a încercat să intre ilegal în țară folosind un pașaport emis de autorităţile sârbe, ce aparţinea altei persoane.

Duminică, 18 noiembrie 2018, în jurul orei 03:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean sârb M.P, în vârstă de 53 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel. Acesta era însoţit de un alt bărbat care s-a legitimat cu un pașaport simplu Serbia, pe numele S.M., în vârstă de 27 de ani.

La controlul specific, polițiștii de frontieră au constatat că există diferențe vizibile de fizionomie între pasager și fotografia din documentul prezentat la control.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat că pasagerul este de fapt cetățean Kosovo, B.L., în vârstă de 18 ani. Acesta a declarat că a procurat pașaportul prezentat la control din Serbia în schimbul sumei de 600 de euro și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Elveția, la familia sa.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei tânărului în cauză, interzicerii de a intra în România pe o perioadă de 5 ani, precum şi cercetării acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Foto: arhivă

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.