Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Top 5 obiceiuri proaste ce afectează sănătatea femeilor

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Iată câteva exemple:

1. Poartă zilnic tocuri înalte
Multe femei optează pentru purtarea zilnică a pantofilor cu toc. Vestea proastă este că tocurile înalte afectează postura, pun presiune pe încheieturi şi pot cauza boli precum artrită, dureri de spate, afectarea tendoanelor şi apariţia “degetelor ciocan”. Vestea bună este că poţi purta din când în când partofi cu toc mare, însă pentru uzul zilnic nu depăşi 4 cm de toc.

2. Nu se demachiază la culcare
Sunt puţine femeile care n-au “uitat” să se demachieze seara la culcare. Vestea proastă este că produsele cosmetice aplicate pe faţă, plus murdăria acumulată peste zi din mediul înconjurător, plus uleiurile naturale ale corpului se acumulează pe piele şi formează un amalgam care afectează porii şi sănătatea tenului. De asemenea, mascara irita ochii şi poate genera chiar infecţii serioase dacă nu este îndepărtată corect înainte de culcare.

3. Îşi încarcă poşetele până la refuz
Dacă îţi cântăreşti poşeta vei fi surprinsă să constaţi că are câteva kilograme… Pe care le cari zilnic pe umăr. Chiar dacă nu le “simţi”, pe termen lung generează o mulţime de probleme: dureri de gât, dureri de spate, postura greşită.
Nu aştepta să apară problema! Verifică-ţi chiar acum conţinutul poşetei şi scapă de lucrurile de care chiar nu ai nevoie, dar le cari tot timpul după tine “să fie acolo, că nu se ştie când îţi trebuie”. O altă variantă este să-ţi iei o geantă mai puţin “încăpătoare”.

4. Se pun pe ultimul loc
Femeile căsătorite şi cu copii au tendinţa de a avea grijă de ele însele după ce s-au asigurat că restul familiei şi gospodărie este aranjată. Specialiştii recomanda ca cel puţin o dată pe săptămână să existe “timpul pentru mine!”. În această perioadă femeile trebuie să-şi acorde atenţie şi să facă orice altceva în afară treburilor gospodăreşti şi a îngrijirii copiilor.

5. Poartă un sutien greşit
Statisticile spun că peste 70% dintre femei poartă o mărime greşită la sutien. Atunci când nu porţi sutienul potrivit, nu numai că imaginea are de suferit, însă şi sănătatea poate fi afectată: dureri de spate, dureri de gât şi dureri de sâni. De asemenea, atunci când porţi un sutien greşit poţi avea dificultăţi de respiraţie, postura greşită, pot apărea iritaţii ale pielii şi probleme de circulaţie a sângelui, precum şi sindromul colonului iritabil.

Ţi se potrivesc şi ţie aceste obiceiuri?

 

 

 
Sursa:sfatulparintilor.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare