aciident muntenegruOptsprezece români şi-au pierdut viaţa şi 28 au fost răniţi în Muntenegru în accidentul în care a fost implicat autocarul cu care aceştia se deplasau. Vehiculul s-a prăbuşit duminică într-o prăpastie, potrivit celui mai nou bilanţ al Parchetului muntenegrean citat luni de postul de radio naţional RTCG, preluat de France Presse.

Un bilanţ precedent consemna şaisprezece morţi. Două dintre persoanele rănite grav au decedat între timp la spitalul din Podgorica, conform aceleiaşi surse.

Autocarul, care transporta 46 de pasageri spre coasta adriatică muntenegreană, a derapat pe un pod la Zdijelo, în apropiere de mânăstirea Moraca, la circa treizeci de kilometri nord de capitala Podgorica, şi a căzut în gol aproximativ patruzeci de metri.

‘Şoferul conducea puţin cam repede, iar autocarul a derapat’, a declarat pentru presa muntenegreană Carmen Dorobeţ, o supravieţuitoare.

Un copil muntenegrean de 12 ani care mergea aproape de drum şi a fost lovit de maşină înainte de prăbuşirea acesteia a fost spitalizat, însă viaţa lui nu este în pericol.

Toate victimele au fost scoase din interiorul autocarului, care s-a prăbuşit într-o zonă dificil de accesat, foarte abruptă şi împădurită. Această şosea strâmtă ce duce spre coasta adriatică a Muntenegrului este extrem de periculoasă şi cauza a frecvente accidente rutiere, notează AGERPRES.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.