Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ultima schemă de abracadabra, marca PSD Timiş: jocul la offside!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
12.9 ° C
13.9 °
9 °
68 %
6.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
5 °
lun
2 °
mar
5 °
Scandalul de săptămâna trecută, în care președintele CJ Timiş, Titu Bojin, a fost prezentat, timp de 72 de ore, pe postul de televiziune „Europa Nova” Timişoara, condus de jurnalistul-consilier Stelu Iordache, în cadrul unui montaj foto, drept „un înger”, fără probleme penale, în timp ce alți doi grei ai PSD Timiş, Ilie Sârbu şi Adam Craciunescu, erau vopsiţi în niște „corupți”, va avea repercursiuni!
În cel mai fericit caz, cel puţin pentru consilierul personal al preşedintelui CJT, omul televiziune Stelu Iordache, dacă nu şi pentru baronul pesedist, Titu Bojin!

Ceea ce s-a vrut a fi un „pamflet sponsorizat”, menit să-i spele imaginea președintelui CJ Timiş, s-a transformat într-un fiasco total, care a scăpat de sub control! În primul rând pentru că, încă din prima clipă, nimeni nu a înțeles foarte clar dacă intenţia „consilierului prezidențial”, Stelu Iordache, a fost una onorabilă, în sensul de a-şi servi umil șeful şi de-al transforma în Alba ca Zăpada, pe postul TV pe care-l conduce sau, pur şi simplu, acesta a vrut să-şi bată joc de președintele CJ Timiş!

Cert e ca imaginea „mixată” de Europa Nova, care a rulat non-stop, timp de 3 zile, a stârnind hohote de râs şi de plâns, în același timp. Au râs doar telespectatorii din cauza textului muribund de tip “România mare” şi din cauza imaginii kitchoase, în care președintele Titu Bojin semăna mai degrabă cu o gască polară, decât cu un înger imaculat şi fără probleme penale!!!

În mod sigur, primul care a plâns, după difuzarea “autoportretului”, a fost preşedintele Titu Bojin, existând convingerea fermă că, în logica excluderii lui Marean Vanghelie din PSD, atacul consilierului său la persoanele lui Ilie Sârbu şi Adam Craciunescu, îi va fi fatal!

Aşadar, combinațiile politico-mediatice ale președintelui CJ Timiș, Titu Bojin, au depășit granițele județului cu viteza sunetului. Toată lumea a aflat că săptămâna trecută, pe contul de Facebook al Televiziunii Europa Nova, gestionată de consilierul personal al lui Bojin, Stelu Iordache, a apărut o imagine cu președintele CJT în chip de înger și cu un text în care se spunea că Titu Bojin este cel mai cinstit președinte de consiliu județean din țară, iar în subsol erau atacați grobian doi dintre liderii PSD: Ilie Sârbu şi Adam Craciunescu.

Scandalos e faptul că a fost vorba de reclamă plătită pe Facebook! Partea interesantă este ca, în calitate de şef al “echipei media” a PSD Timiş, în campania pentru prezidenţialele lui Victor Ponta, Stelu Iordache a avut un buget financiar separat pentru partea de FB, deci nu este exclus ca televiziunea consilierului lui Titu Bojin să-i fi înjurat şi huiduit pe Sârbu şi pe Craciunescu… pe banii PSD!

Oricum, acest lucru se va lămuri săptămâna viitoare când, la PSD Timiş, toată “echipa media” care “a lucrat” pentru Ponta este aşteptată cu raportul de activitate şi, în special, cu auditul financiar, ca să se lămurească toată lumea unde s-au dus banii şi, mai ales, către cine! Oricum, combinagii şi combinaţiile se ştiu, deja, aşa că nu va fi după placa “scapă cine poate”!

Pentru ca circul din ograda lui Bojin să fie complet, consilierul său, angajat a Consiliului Județean Timiș, a lansat acuzații într-o publicație centrală (gândul.info) la adresa senatorului PSD Ilie Sârbu și a președintelui executiv al PSD Timiș Adam Crăciunescu, recunoscându-şi “opera”, sub forma unor întrebări “Dar ce, Sârbu nu e la DNA? Craciunescu nu e la DNA?”.

Confruntat cu reacții din partea mai multor primari și lideri locali ai organizației PSD Timiş, care i-au cerut explicații lui Bojin, legate de ieșirile “politice” ale consilierului său, președintele încă în funcție al PSD Timiș a transmis că Iordache “e independent și că își asumă ce face”.

Revolta teritorială din PSD Timiș s-a concretizat chiar de Ziua Națională când Bojin a invitat în jur de 170 de reprezentanți ai organizației -primari, viceprimari, parlamentari, consilieri judeţeni și locali- la o petrecere organizată la un alt ”precen” de suflet al lui, pe numele său Mihai Moticica, cercetat în dosarul de evaziune fiscală concentrat pe mafia facturilor false din Strehaia.

Acolo au mai ajuns doar vreo 50 de persoane, cu tot cu cei 15 angajați de pe la sediul PSD Timiș, renovat de firmele aceluiași Moticica, lucrări pentru care social-democraţii trebuie să scoată din buzunar peste 300.000 euro. Din cei 9 parlamentari PSD, au fost prezenți, pe post de derutați, senatorul Matei Suciu și deputatul Dorel Covaci.

În rest, câțiva primari racolați de Bojin de pe la alte partide, vicepreședinții de la CJT, în general cei care își primesc salariile din „pixul” de președinte al lui Bojin, așa cum îi place lui să îi umilească. Și, desigur, maestru de ceremonie a fost același Stelu Iordache, cel care cu trei zile înainte făcea mișto la emisiunea sa de Victor Ponta și Sebastian Ghiță. Nici la CAP-ul din Traian Vuia nu s-a mai văzut așa parodie!

Sigur că nimeni nu mai „pune botul” la schema asta ieftină, legată de presupusa independență a lui Iordache, așa că au început să curgă sesizările către conducerea centrală a PSD și în special către președintele executiv Liviu Dragnea, considerat de mulți un fel de pavăză pentru Bojin. Fals!

Concret, aproape toți membrii Biroului Permanent Județean al PSD Timiș s-au delimitat de Bojin și și-au adus aminte de faptul că același Stelu Iordache a fost șeful echipei de comunicare în cadrul staff-ului de campanie prezidențială condus de Titu Bojin.

Însuși „îngerașul” Bojin l-a luat de mână pe Iordache și l-a prezentat, în debutul campaniei prezidențiale, în fața întregului Birou Permanent Județean drept responsabil al strategiei de comunicare locală a PSD Timiș.

La pachet cu Iordache au fost aduși, de prin diverse baruri și locații incerte, o serie de inși care nu mai au de multă vreme nimic în comun cu presa și pe alocuri nici cu realitatea.

Astfel că Victor Viorel Ponta a avut parte de o contracampanie electorală mediatică în toată regulă, PSD Timiș confruntându-se cu cea mai gravă criză de imagine de până acum. Dovadă stau o serie de emisiuni în care șeful campaniei media impus de Bojin îl atacă și ironiza la greu pe candidatul căruia trebuia să-i facă imagine.

Faza groasă aici constă în banii de campanie electorală care au fost gestionați de Bojin via Stelu Iordache. Aici faza cu glumițele a trecut, iar pesediștii, veroși cum îi știm, s-au decis să îl invite pe Iordache și să îl întrebe cum au fost gestionați zeci și zeci de mii de euro în campania media a lui Ponta!

Unii spun că tot bugetul media s-a ridicat undeva la 50.000 euro!!! Noi nu credem că e vorba de suma asta, mai ales că secretarele de la PSD Timiș își amintesc că în trecut un buget media de campanie nu depășea 15.000 euro, iar în perioada electorală era liniște în presă, dacă înțelegeți ce vrem să spunem.

Așa cum 50.000 euro și cu circ o lună și jumătate „nu se prea potrivește”, după cum același baron se exprimă atunci când pixul său dă eroare. De împărțire!

Asta nu e tot… liderii PSD Timiș și-au mai amintit că același consilier personal al președintelui CJ Timiș l-a tocat luni la rând pe deputatul PSD Sorin Grindeanu, acuzându-l de tot felul de lucruri și fapte mai degrabă imaginare în cadrul emisiunii pe care o realizează.

La fel cum ţinta consilierului lui Titu Bojin, tot în emisiuni TV, a fost şi “sceleratul şi brontozaurul” Traian Stoia, viceprimarul pesedist al Timisoarei. Evidnent, toate “denunţurile publice”, în numele independenței jurnalistice. Ca o confirmare că e independent, Iordache a lansat atacuri și împotriva candidaților PSD la europarlamentare, în timp ce Bojin spunea la o întâlnire desfășurată în prezența ministrului Nicolae Bănicioiu, că PSD Timiș trebuie să plătească din urmă campania media făcută de TV Europa Nova. O adevărată comedie!

Cu alte cuvinte, până seara Stelu Iordache e consilier și angajat al administrației județene, iar în timpul emisiunilor îi face praf pe lideri ai partidului condus de Titu Bojin. De aproape un an de zile! Singurul „îngeraș” PSD din țară fiind șeful lui, Titu Bojin. Restul, toţi, nişte lepre, corupţi, puturoşi, coate-goale, dinozauri de câmpie, pușcăriabili etc!

Revenind în prezent, surse din apropierea șoferului lui Titu Bojin susțin că președintele CJT s-a înțeles, seara trecută, cu Iordache ca acesta să accepte “să fie dat afară” de la cabinetul președintelui CJT pentru ca șeful său “să le arate colegilor de la centru că a luat măsuri”.

Problema lui Bojin e că nici măcar propriul șofer, Mirel Clipici, nu mai poate crede faptul că, aproape un an de zile, consilierul personal al preşedintelui CJT a făcut adevărate campanii de demonizare împotriva liderilor naționali și locali ai PSD, fără ca Bojin să ştie. Că nici măcar acest

Clipici nu mai crede că Bojin nu are legătură cu faptul că săracul om a fost “de serviciu”, nu o singură dată, la o serie de manevre rutiere ale lui Bojin când, chipurile, ditamai preşedintele PSD Timiş nu a observat contrasensul, “că dormea pe bancheta din spate”!

Şi, la final, încă o greşeală a “echipei media” din jurul preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin: au aruncat cu pietre într-o casă, care are pereţii de sticlă!

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare