Remus-Cernea

Ilegalitățile sunt la ordinea zilei în Parlamentul României, iar asta nu mai miră pe nimeni. Deputatul Remus Cernea (foto, cu fața), unul dintre cei mai controversați tineri politicieni, datorită unor declarații făcute pe durata mandatului, a reprodus un dialog pe care l-a postat pe Facebook, discuție din care reiese modul ILEGAL prin care sunt ”recompensați” finanicar parlamentarii din țara noastră.

Redăm mai jos întreaga discuție, postat cuvânt cu cuvânt de deputatul Remus Cernea.

”Discuţie de acum câteva minute în plenul Camerei Deputaţilor, când cineva a venit lângă scaunul meu:

– Domnule Cernea, trebuie să veniţi să semnaţi prezența pentru şedinţa de luni!
– Luni nu avem o şedinţă de plen cu prezenţa obligatorie, ci este doar un spaţiu alocat pentru răspunsuri la întrebări şi interpelări, la care participă, în medie, 10-15 deputaţi plus reprezentanţi ai ministerelor.
– Aşa este, domnule Cernea, dar ceilalţi deputaţi semnează prezența la grupuri, iar dumneavoastră, că independent, trebuie să veniţi să semnaţi separat.
– Dar de ce să semnez prezenta la o şedinţă la care nici eu, nici alţi 95% dintre deputaţi, nu participăm în realitate şi care nici nu este obligatorie?
– Păi, ca să vă luaţi banii! Dacă nu semnaţi, nu vă luaţi banii. Vi se taie din salariu şi vi se anulează diurna pe câte o lună.
– Dar sunt pus în situaţia de a comite o fraudă, la fel ca şi toţi ceilalţi deputaţi: să semnez prezența pentru o şedinţă la care nici eu şi nici ceilalţi nu participăm, pentru a justifica luarea unor sume de bani, iar dacă nu consimt la această fraudă sunt sancţionat financiar.
– Aşa este, dar până se schimbă Regulamentul aşa s-a hotărât.
– Această chestiune nu ţine de Regulament, este doar o cerinţă absurdă şi fără fundament regulamentar. Este un abuz în serviciu. Nu voi semna prezența pentru ziua de luni.
– Dacă nu semnaţi prezența la şedinţa de luni vi se va tăia din salariu şi diurnă.
– Dacă voi fi sancţionat pentru că nu consimt la o fraudă, voi face o plângere în instanţă pentru abuz în serviciu.
– Vă înţeleg şi vă respect poziţia, domnule Cernea, la revedere.
– Vă mulţumesc şi vă doresc o zi bună…”.

Iată, așadar, care sunt condițiile în care încasează banii deputații din România! Mai departe, vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciați… dacă aveți ce!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.