Reprezentanţii Primăriei Timişoara au somat zilele trecute mai mulți proprietari să-și ”strângă jucăriile” de pe domeniul public întrucât nu au autorizație pentru a funcționa fie că este vorba despre terase, fie de tonete, care au apărut ca ciupercile după ploaie, la Timișoara. Primele două împotriva cărora s-au luat măsuri sunt terasa ”anexată” de culturistul Florin Teodorescu Sălii ”Constnatin Jude”, iar cea de-a două este construcția în care funcționa un mic fast-food care aparținea Hotelului Boavista, aflate în aceeași zonă a Sălii ”Constantin Jude” (fostă Olimpia).

”Se demolează două construcții realizate fără autorizație. vreau să fie un semnal clar, ferm, pentru toată lumea, să nu construiască cu încălcarea legii, pentru că vom fi intoleranți. Nu avem nimic cu nimeni ca persoană, nu avem nimic cu nicio firmă, nici de bine, nici de rău. Dorim ca toată lumea să respecte legea, să respecte regulile. Acolo unde găsim construcții ilegale pe domeniul public, intervenim imediat pe linie administrativă și așa se face că am recurs la demolarea unei terase de lângă Sala Olimpia și a unei șaormerii, lângă Hotelul Boavista” a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Edilul-șef al capitalei Banatului a mai adăugat că nu vor scăpa nepedepsiți nici cei care construiesc pe terenurile private, proprietăți personale, dacă nu obțin avizele și autorizațiile necesare de la Primăria Timișoara. ”Vom demola, fără menajamente, tot ce e construit ilegal pe domeniul public. Îi acționăm în instanță pe toți cei care construiesc ilegal chiar pe proprietatea privată, chiar dacă acolo nu putem interveni administrativ pentru că proprietatea privată este garantată prin Constituție”, a mai adăugat Robu.

După circa 24 de ore de la declarațiile făcute de primarul Timișoarei, cele două locații luate în discuție, arată așa cum se poate vedea și în imaginile de mai jos.

 

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.