Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportPreședintele FRF vine în această seară la Timișoara. Ce face oficialul ”pe...

Președintele FRF vine în această seară la Timișoara. Ce face oficialul ”pe Bega”?

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timişoara a fost timp de trei zile capitala fotbalului universitar din România, oraşul de pe Bega găzduind meciurile turneului final al ediţiei inaugurale a Campionatului Naţional Universitar de Fotbal al României. Joi şi vineri au avut loc meciurile din cele două grupe, în urma cărora s-au decis echipele calificate în finala mică şi finala mare. Şase echipe au obţinut dreptul de calificare la acest turneu: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, Universitatea ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu (repartizate în grupa A), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu (repartizate în grupa B).

Câștigătoarea va evolua la Jocurile Universitare Europene de la Osijek

În urma rezultatelor din grupe, UCB Târgu Jiu şi UBB Cluj-Napoca s-au calificat în ultimul act al competiţiei, care se va disputa în această seară, de la ora 19:30, pe terenul „Știința” din „Baza I” a Universității Politehnica Timișoara. Campioana are drept de participare în ediţia următoare a Cupei României, organizată de FRF şi va reprezenta România la Jocurile Universitare Europene (European Universities Games), organizate de European University Sports Association (EUSA), turneu care va avea loc între 21 şi 28 iulie, la Osijek (Croaţia).

Răzvan Burleanu va înmâna premiile competiţiei

La ultimul act al turneului vor asista şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, secretarul general Gheorghe Chivorchian şi managerul pentru dezvoltare fotbalistică al FRF, Ciprian Paraschiv. Răzvan Burleanu va oficia festivitatea de premiere a competiţiei, programată a începe la ora 21:30, după finala mare dintre UCB Târgu Jiu şi UBB Cluj-Napoca.

Prima ediție a competiţiei organizată de Federația Sportului Școlar și Universitar, Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Federația Română de Fotbal și Universitatea Politehnica Timișoara a început cu faza seriilor, disputată între 9 aprilie şi 10 iunie. 20 de echipe din toată ţara au fost împărţite în şase serii, câştigătoarele calificându-se la turneul final de la Timişoara.

Înfiinţarea Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, care face parte din programul Toată România Joacă Fotbal contribuie la îndeplinirea Obiectivului specific 2.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, “Creşterea consistentă a numărului de practicanţi ai fotbalului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare