Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Oficialii FRF, pe ”Știința”. Ce a făcut fostul președinte al lui Poli, Gheorghe Chivorchian, pe arena timișoreană

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Prima ediție a Campionatului Naţional Universitar de Fotbal în format 11 la 11 a fost un adevărat succes, adunând la start 20 de echipe, din toate zonele ţării. Împărţite în şase serii, formaţiile s-au duelat în prima fază a competiţiei pentru calificarea la turneul final. Acestă rundă a fost găzduită de oraşul Timişoara, între 18 şi 20 iunie 2015 şi le-a strâns la start doar pe echipele care au ocupat primul loc în faza seriilor.

Competiţia, organizată în premieră de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România, Ministerul Educaţiei și Cercetării Ştiinţifice, Federația Română de Fotbal și Universitatea Politehnica Timişoara, a fost câştigată de Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu.

Sâmbătă seara, gorjenii i-au învins pe studenţii de la Universitatea ”Babeș Bolyai” Cluj-Napoca cu scorul de 4-0 (2-0), prin golurile marcate de Dănăricu (’15-penalty și ’79), Săulescu (’39) și Petrache (’74). În finala mică, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad a învins echipa Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, cu scorul de 6-1.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu va juca în Cupa României

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, i-a premiat pe câştigători, în cadrul unei festivităţi la care au mai participat, din partea forului federal, secretarul general Gheorghe Chivorchian şi Ciprian Paraschiv, managerul pentru dezvoltare fotbalistică. Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu va reprezenta România la Jocurile Universitare Europene (European Universities Games), organizate de European University Sports Association (EUSA), turneu care va avea loc între 21 şi 28 iulie, la Osijek (Croaţia).

Totodată, calitatea de câştigătoare a Campionatului Naţional Universitar de Fotbal i-a asigurat echipei antrenate de către Iacob Daniel Chivu participarea în faza naţională a Cupei României, competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal. La festivitatea de premiere, a fost alături de jucători şi profesor universitar doctor inginer Luminița-Georgeta Popescu, rector al universităţii gorjene (foto jos).

Înfiinţarea Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, care face parte din programul Toată România Joacă Fotbal, contribuie la îndeplinirea Obiectivului specific 2.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, “Creşterea consistentă a numărului de practicanţi ai fotbalului”.

Foto: Daniel Bălteanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Fotbalul din România, în DOLIU! Sport cu banderole negre și momente de reculegere, în toată țara

Ca urmare a Hotărârii Guvernului României prin care zilele de 31 octombrie, 1 și...

S-a stabilit programul OFICIAL din optimile de finală ale Cupei României. ACS Poli, o a treia întâlnire cu Petrolul Ploiești, peste 20 de zile

Federația Română de Fotbal a stabilit programul oficial din cadrul optimilor de finală ale...

Centrul de Excelență „Tricolor11”, va fi inaugurat săptămâna viitoare la Timișoara. Ce reprezentanți din partea FRF vor fi prezenți

Federația Română de Fotbal va inaugura primele două centre regionale de excelență "Tricolor11", proiect...