Job Shop dedicat persoanelor cu dizabilități, la Timișoara. Vezi când are loc și ce poți găsi acolo

- Advertisement -

Job shop-ul va avea loc marți, 15 iulie 2014, la Hotel Boavista, în Sala Galbenă, începând cu ora 12:00. Evenimentul se va compune din două module principale:

A. Job shop café care va cuprinde:
• o scurtă prezentare a proiectului „De la dizabilitate la abilitate”;
• prezentări ale firmelor / organizațiilor / instituțiilor participante – firmele care au avut sau au angajați cu dizabilități vor pune accent pe: povești de succes / exemple de bună practică, lecții învățate, obstacole întâmpinate și soluții găsite pentru depășirea lor.

La acest modul vor participa toți cei prezenți.

B. Job fair – la standurile amenajate de AIPD, angajatorii vor putea să interacționeze direct cu persoanele cu dizabilități interesate, să prezinte posturile vacante, dacă acestea există, să simuleze procesele de selecție a personalului conform standardelor firmelor pe care le reprezintă, să ofere detalii privind posibilitățile de adaptare la nevoile speciale ale potențialilor candidați, să faciliteze interacțiunea participanților cu propriii angajați cu dizabilități, să facă demonstrații relevante pentru abilitățile și comptențele necesare ocupării anumitor posturi în respectivele companii etc.

AIPD va asigura:
– mese / standuri unde angajatorii își vor putea aranja materialele de promovare;
– un spațiu pentru interviuri one-on-one în care angajatorii să poată discuta cu persoanele cu dizabilități participante la eveniment;
– un chioșc interactiv cu laptopuri unde participanții pot completa pe loc formulare de aplicare la joburi disponibile în cadrul companiilor reprezentate la Job Shop și formulare de înregistrare în baza de date a AIPD.

Participarea la Job Shop este gratuită, însă, pentru a participa la eveniment, contactați AIPD până cel târziu marți, 9 iulie, ora 17:00, la telefon 0724 958 908, email: anaclaudia_leu@yahoo.com. Persoana de contact: Ana Leu, Coordonator Centru de Resurse.

Proiectul ”De la dizabilitate la abilitate – proiect de incluziune activă pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi” este implementat în perioada 2 iulie 2013 – 1 ianuarie 2015. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Persoanele cu dizabilitati din judetul Timis, platite de alta institutie din 2019

Odată cu intrarea în noul an, plata prestațiilor sociale...

Nesimtirea se plateste, dar se inmulteste la Timisoara! Din pacate…

Direcția Poliția Locală Timișoara a anunțat că peste 2.000...

”Unde-i lege nu-i tocmeală!”, Primăria Timișoara a început demolarea teraselor fără autorizație FOTO/VIDEO

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au somat zilele trecute mai mulți...

Job Shop pentru persoanele cu dizabilități, la Timișoara

AIPD organizează miercuri, 4 martie 2015, Job Shop-ul care...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img