Ursulețul Winnie și prietenii lui din Pădurea Magică se mută la Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara. Regizoarea Kedves Emőke a ales cartea lui Alan Alexander Milne despre ursulețul buclucaș, care consumă multă miere, pentru cel mai nou proiect al său, care are premieră astăzi, 17 octombrie, de la ora 17:00 în Sala Mare.

Cei mai tineri spectatori ai Teatrului Maghiar sunt invitați să cânte și să se distreze cu Winnie, Bufnița, Purceluș, Iepure, Aiurel, Kanga, Ruc, Sac și Tigrișor. ”Acest bâzâit şi acest zumzăit înseamnă ceva. Singurul motiv care poate determina pe cineva să bâzâie şi să zumzăie este faptul că respectiva e o albinuţă. Iar în privinţa asta, dacă cineva tot e albină, foloseşte calitatea asta, de obicei, ca să facă miere. Iar singurul motiv şi scop raţional al preparării mierii e ca eu s-o mănânc”, spune Winnie, personaj creat de A. A. Milne în 1926 și devenit celebru datorită desenelor Disney.

Regizoarea Kedves Emőke este angajată la Teatrul Maghiar din 2013, proiectul său anterior fiind ”Avalanșa” pe textul lui Tuncer Cücenoğlu, declarat de public cel mai bun spectacol al stagiunii 2016/2017. Din echipa care a lucrat la ”Ursulețul Winnie Puh” fac parte scenografa Balázs Gyöngyi, compozitorul Csorba Lóránt, dramaturgul Bertóti Johanna și artistul video Bertóti Attila. Distribuția este formată din: Lukács Szilárd, Tar Mónika, Éder Enikő, Molnos András Csaba, Bandi András Zsolt, Magyari Etelka, Mihály Csongor, Molnár Bence, Vass Richárd și copiii Borbély Apor și Riskó Erna.

Spectacolul durează 90 de minute și este potrivit pentru întreaga familie, traducerea în limba română fiind făcută prin intermediul unor căști. Următoarele reprezentații vor avea loc în 8, respectiv 12 noiembrie 2018. Informații despre rezervări și bilete se pot obține la ticket@tm-t.ro sau la numărul de telefon 0752.111.803.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.