Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalValeriu Zgonea s-a întâlnit azi cu Frans Timmermans, ministrul afacerilor externe al...

Valeriu Zgonea s-a întâlnit azi cu Frans Timmermans, ministrul afacerilor externe al Olandei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, evocând domeniile prioritare de cooperare bilaterală şi europeană, şi au exprimat interesul comun pentru aprofundarea dialogului politic şi consolidarea, în continuare, a cooperării economice şi comerciale româno-olandeze.

În cadrul discuţiilor au fost apreciate nivelul şi dinamica schimburilor comerciale româno-olandeze, Regatul Ţărilor de Jos ocupând primul loc în clasamentul investitorilor străini în România.

Zgonea a subliniat interesul părţii române pentru dezvoltarea dialogului, exprimându-şi speranţa unei colaborări mai ample la nivel parlamentar. „Avem o relaţie foarte dinamică în domeniul economic şi împărtăşim dorinţa de a revitaliza cooperarea politică, de a da un nou impuls relaţiei bilaterale, care are un potenţial semnificativ. În acest context, facem toate demersurile pentru a contribui la o cooperare constructivă între ţările noastre din punct de vedere parlamentar”, a declarat Preşedintele Camerei Deputaţilor.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană şi regională, inclusiv din perspectiva alegerilor europarlamentare din acest an. La întrevedere au participat şi E.S. Matthijs van Bonzel, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, precum şi E.S. Ireny Comaroschi, ambasadorul României în Regatul Ţărilor de Jos, se arată într-un comunicat al Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Foto: inserbia.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare