Vali Porcișteanu vine la Cupa Campionilor VSS! Ce surpriză pregătește pilotul timișorean ”Gao”

- Advertisement -

Ultima reprezentație a cailor-putere din plan regional are loc sâmbătă, 18 octombrie 2014, la Arad, pe celebrul circuit Vik Power. Clubul timișorean VSS Racing organizează acolo ”Cursa Campionilor”, un eveniment de la care nu puteau lipsi campionii. Competiția nu ”contează” în niciun campionat regional pe care clubul îl organizează în partea de Vest a țării, fiind o singură cursă de sine stătătoare.

La eveniment și-a anunțat prezența și fostul campion național de raliuri, Vali Porcișteanu, un invitat aproape permanent al competițiilor organizate pe circuitul arădean, un pilot cu experiență deoasebită, de la care toți cei prezenți își doresc să ”fure” meserie.

La linia de start și-au anunțat prezența și mai mulți piloți din Timișoara, unul dintre aceștia fiind Sergiu ”Gao” Tirla, devenit extrem de apreciat de publicul spectator pentru ”balamucul” pe care-l face pe circuit. Pilotul, care ”aleargă” cu Vocea Timișului pe mașină a ”părăsit” Renault-ul Clio RS cu care a concurat până acum și vrea să participe la volanul noului său bolid de curse, un BMW Seria3 ”E 30” (foto), mașină pe care o va testa mâine la Arad. ”Cu mașina asta voi merge și la concursuri de drift și la etapele de viteză pe traseu montan, coastă cum le mai spunem noi. Sâmbătă merg pe circuitul de la Arad să mă acomodez cu ea. Până acum am mers doar la o etapă de drift cu mașina asta și îmi place cum reacționează. Am timp ca până anul viitor să o cunosc mult mai bine și sper că vom face treabă bună împreună” ne-a declarat Gao înainte de plecarea spre Arad.

Noul bolid BMW are un motor de 2,8 litri și a suferit toate modificările necesare pentru a putea participa cu el la competiții agreate de Federația Română de Automobilism Sportiv. ”Pot merge și tare și în același timp și spectacos cu ea, datorită faptului că are tracțiune spate. De doi ani lucrăm la ea și în sfârșit, spre finele acestui an am scos-o pe pistă. În 2015 va fi nuai bună de concursuri. Toate acestea au fost posibile cu ajutorul partenerilor mei de la Hydrocolor, cu ajutorul cărora merg și mâine la Arad, și cu ajutorul cărora am mai participat și la alte curse pe parcursul acestui an. De asemenea vreau să mulțumesc și autorităților locale, care au fost alături de clubul pe care-l reprezint Gao Racing Team Timișoara, pentru că și din partea lor am primit ajutor. Revenind la cursa de mâine, m-am înscris la două clase pentru că am în plan ca la una să mă dau la timp, iar la cealaltă la spectacol” a mai spus Gao.

Concursul de mâine începe la ora 9:00 pe pista Vik Power din Arad, iar datorită faptului că accesul spectatorilor se va face gratuit, pasionații de motoare încinse și miros de cauciuc sunt așteptați în număr cât mai mare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare