Vieţi distruse la păcănele!

0
1135

Sălile de jocuri au împânzit oraşele ţării şi Timişoara nu face excepţie. Jocurile mecanice înghit zeci de mii de lei şi distrug vieţile celor care le frecventează , în general tineri care speră să scape peste noapte de criza financiară.

Administratorii sălilor cu jocuri de noroc se îmbogăţesc pe spinarea naivilor care cred că pot câştiga saci de bani peste noapte. Cele mai multe dintre sălile cu păcănele, aşa cum li se pune în limbaj popular, au apărut imediat după declanşarea crizei economice, când mulţi oameni au sperat că vor scăpa astfel de problemele financiare. Din păcate prea puţini au reuşit să-şi rotunjească veniturile în acest mod, iar cei care au câştigat, au primit răspuns de la firmă că aparatele în care au băgat banii sunt defecte, refuzând să le dea câştigurile totale.

Pe lângă sălile de jocuri specializate, păcănelele se găsesc şi în birturile de cartier.

„Avem în jur de 20 – 25 de persoane care vin zilnic să-şi încerce norocul. Unii bagă 5 sau 10 lei, dar avem şi clienţi maniaci care joacă până la ultimul leu”, ne-a spus angajatul unei săli de jocuri.

Sunt însă şi jucători experimentaţi, care stau şi urmăresc cu atenţie aparatele şi intră la joc abia după ce alţii au pierdut sume destul de mari, dar norocul nu le surâde întotdeauna. Psihologii spun că numărul celor care practică jocurile de noroc creşte în perioada de criză economică.

„În momentul în care câştigă, îşi doresc să meargă mai departe, iar dependenţa de jocuri de noroc are implicaţii nedorite asupra vieţii”, a spus psihologul Tamara Frunză.

Există însă şi un alt nivel. Sălile mari, care au program până dimineaţa şi care nu se limitează doar la păcănele ci au şi rulete, poker de masă şi alte jocuri unde oamenii pierd şi mii de euro într-o noapte. Clienţii sunt în general tineri, unii au serviciu şi joacă aici tot ce câştigă, pe când alţii l-au pierdut din cauza acestui viciu, dar nu lipsesc nici cei peste 40 de ani.

Sărăcia şi inconştienţa unora îmbogăţeşte patronii acestor unităţi. Oamenii speră la câştiguri fabuloase în timp foarte scurt şi umplu sălile de jocuri. Potrivit specialiştilor, jocurile de noroc pot distruge viaţa persoanelor care nu reuşesc să se oprească la timp.

O.T.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.