Zeci de metri cubi de lemn, confiscat de polițiștii din Timișoara și Lugoj. Vezi MOTIVUL!

0
1342

În noaptea dintre 6 și 7 iulie 2015, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice au desfăşurat o acţiune pe raza municipiilor Timişoara şi Lugoj, în scopul prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul silvic. Polițișitlor li s-au alăturat şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Timiş şi Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Timişoara.

Echipele mixte au depistat pe parcursul acțiunii trei bărbaţi care transportau material lemnos fără a respecta prevederile legale, respectiv lipsa documentelor de provenienţă sau avizul de însoţire completat necorespunzător. De la cei care au încălcat legea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 32 de metri³ de material lemnos, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.000 de lei conform Legii 171/2010.

În primul dintre cazurile depistate, un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost depistat de poliţişti, pe raza localităţii Izvin, în timp ce transporta cu un autotren 17 metri³ de cherestea, fără a avea avizul de însoţire completat corespunzător.

Un alt bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Lugoj a fost depistat de poliţişti, pe raza municipiului Timişoara, în timp ce transporta cu un autotren 12 metri³ de lemn de foc fără documente de provenienţă.

În ambele cazuri, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 de lei fiecare, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Spune-ţi opinia civilizat!