Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentZiua Timișoarei: ceremonii militare, concursuri sportive și concerte în Piața Victoriei

Ziua Timișoarei: ceremonii militare, concursuri sportive și concerte în Piața Victoriei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ziua Timișoarei va fi marcată și anul acesta în 3 august. Manifestările vor dura trei zile și cuprind depuneri de coroane la bustul lui Virgil Economu, o ședință festivă de consiliu local și concerte în Piața Victoriei. Nu va lipsi nici tradiționalul foc de artificii.

În 2016, Ziua Timișoarei va debuta cu o depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române care au intrat în Timişoara, la 3 august 1919, urmată de o ceremonie publică prin care se vor marca 97 de ani de la unirea Banatului cu România şi, totodată, de la instaurarea administraţiei româneşti în Timişoara. După-amiază, consilierii locali se vor întruni în ședință festivă, iar seara vor avea loc concerte în Piața Victoriei. Pe scenă vor urca: Nicoleta Nucă, Liviu Teodorescu, Guess Who şi Alexandra Stan.

Manifestările dedicate Zilei Timișoarei continuă în 4 august, cu Festivalul Blues pentru Timişoara și în 5 august, cu manifestări sportive și un spectacol folcloric.

Ziua Timişoarei, 3 August, a devenit ziua oraşului nostru prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 217 din 1999. Prin această hotărâre se marchează ca zi a oraşului momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, la 3 august 1919 şi instaurarea administraţiei româneşti.

Programul complet al manifestărilor:

3 august – miercuri

Piaţa Petru Maior
09.00 Depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu

Piaţa Unirii
10.00 Ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timişoara, care va marca momentul intrării trupelor române în Timişoara în data de 3 august 1919

Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara
13.00 Şedinţă festivă – Decernarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timişoara – Sala Lira
18.00 – Vernisajul expoziției de pictură dedicată Zilei Timişoarei – Asociația Artiștilor Plastici “Romul Ladea”

Piaţa Victoriei

20.00 concerte
Nicoleta Nucă
Liviu Teodorescu
Guess Who
Alexandra Stan

23.00 Foc de artificii

4 august – joi

Piaţa Victoriei

19.00 Blues pentru Timişoara- concerte Mike & Blue Spirit,  Vasko the Patch & Poduene Blues Band, Bega Blues Band, Suba Attila & The SoulFool Band.

5 august – vineri

Program acţiuni sportive

“Cupa oraşelor înfrăţite„ – turneu de mini fotbal cu echipe de amatori

Baza Sportivă Colterm
09.00 – 17.00 Participă echipe reprezentând municipiul Timişoara şi echipe invitate care reprezintă oraşele înfrăţite şi partenere. Parteneri: Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş, Sport Club Municipal Timişoara.

Piaţa Sf. Gheorghe
10.00-22.00 Cupa oraşului Timişoara – Turneu internaţional de streetball 3×3, recunoscut de FIBA. Sistemul de participare este open, pe categorii de vârstă, la masculin şi feminin, după cum urmează: 11-14 ani; 15-18 ani; seniori 18-35 ani; master, peste 35 ani. Turneul se desfăşoară pe două terenuri profesionale, amplasate în Piaţa Sf. Gheorghe. Parteneri: Asociaţia Judeţeană de Baschet Timiş, Sport Club Municipal Timişoara.
Se vor acorda: tricouri şi dipolme, premii în bani, medalii şi cupe.

Teatrul de Vară din Parcul Rozelor
20.00 Spectacol folcloric cu Ansamblul Timişul

Crosul nocturn Timişoara – “Timişoara, primul oraş electrificat, primul cros noaptea alergat!”
22.00 Crosul nocturn a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi este organizat în sistem de participare open. Limita de vârstă a concurenţilor este de minim 18 ani. Cu excepţie, pot participa şi concurenţi cu vârsta de 16 ani, care trebuie să prezinte acordul scris al părinţilor. Formularele de înscriere se pot descărca de pe site-ul www.crosnocturn.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare