Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

10 sfaturi ESENŢIALE pentru a supravieţui unui cutremur! Cei care se aşează sub tocul unei uşi sunt ucişi

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pe unele dintre ele le cunoşti deja, dar noi îţi arătăm lista completă. O listă care dărâmă mitul aşezatului în sub tocul uşii, aşa cum se ştia până acum.

1. Aproape toţi cei care se pun direct la pământ când o clădire se prăbuşeşte sunt striviţi mortal. Oamenii care se ascund SUB obiecte, precum birouri sau maşini, sunt striviţi.

2. Pisicile, câinii şi copiii se strâng în mod normal într-o poziţie de fetus. Aşa ar trebui să facă oricine în cazul unui cutremur. Poţi supravieţui într-un spaţiu mai mic, aşa că e ideal să te aşezi lângă o canapea, sau un obiect masiv care să se comprime un pic, dar să-ţi lase un spaţiu mic lângă el.

3. Clădirile din lemn sunt cele mai sigure în cazul unui cutremur. Lemnul este flexibil şi se mişca odată cu forţa cutremurului. Dacă o clădire de lemn se prăbuşeşte, rămân spaţii vitale de supravieţuire.
De asemenea, clădirea de lemn are o greutate mai mică, fiind mai mici şansele să te strivească. Clădirile de cărămidă se fac bucăţele şi vor provoca multe răni, dar vor lăsa în urmă şi mai puţine corpuri strivite decât clădirile de beton.

4. Dacă eşti în pat când începe cutremurul, rostogoleşte-te în afara lui. Întotdeauna va exista un spaţiu util lângă el. Hotelurile chiar oferă asemenea instrucţiuni pe uşa camerei.

5. Dacă nu există nici un pat sau o canapea, un scaun mare poate fi un loc bun lângă care să te aşezi.

6. Aproape toţi cei care se aşează sub tocul unei uşi sunt ucişi. Dacă stai acolo rişti să fii strivit ori de tavanul ce se prăbuşeşte şi mişcă odată cu el şi tocul, ori chiar de toc în sine.

7. Niciodată nu o lua pe scări. Acestea se mişca separat de restul clădirii, astfel că poţi fi mutilat pur şi simplul de mişcarea acestora. În plus, scările se pot prăbuşi fără ca imobilul să cadă, fiind supra-aglomerate de oamenii ce încearcă să evadeze.

8. Apropie-te de zidurile exterioare ale clădirii, e mult mai bine să fii lângă ele decât în interior. Cu cât eşti mai aproape de exterior, cu atât ai mai multe şanse să găseşti o cale de scăpare.

9. Dacă eşti prins pe stradă în maşină, încearcă să nu rămâi în ea. Ai şanse din nou foarte mari să fii strivit. E mult mai bine să ieşi din maşină şi să te aşezi lângă ea pe drum.

10. Grămezile de hârtie şi de documente din birouri pot fi esenţiale în cazul unui cutremur. Pentru că se compactează foarte puţin, ele oferă un spaţiu de supravieţuire în jurul lor.

 

 
Sursa: Doug Cobb, expert în dezastre naturale, scrie debarbati.ro.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore