TARTA CU VIŞINE
INGREDIENTE:
1 1/2 cană de făină
1 ou
1/2 cana zahăr
1/2 linguriţă bicarbonat
1/2 pachet de margarină
1 pungă de vişine fără sâmburi
2-3 linguri de zahăr (după gust)
1 lingura de unt
4 albuşuri +4 linguri zahăr (pentru bezea)
MOD DE PREPARARE:
Se pune faina într-un castron amestecată cu bicarbonatul se adăugă margarina rece tăiată cubuleţe şi se amestecă până devine un aluat nisipos ,se adăugă oul bătut şi zahărul şi se framânată un aluat fin care se pune la frigider. Vişinele se dezgheaţă se lasă la scurs şi se trag la tigaie cu untul şi zahărul. Aluatul se scoate de la frigider se întinde o foaie care se pune într-o tavă unsă şi tapetata cu făină având grijă că marginile foii de aluat să fie întinşi şi pe pereţii tăvii aproximativ 2 cm.Se împunge cu furculiţa şi se adăugă deasupra vişinile.Se pune tava în cuptorul încălzit la 180 grade. Albuşurile se bat bine cu un vârf de sare şi se adăugă treptat zahărul. Când marginile tartei devin aurii se adăugă bezeaua şi se mai lasa aproximativ 5 minute sau până prinde o crustă aurie.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Se portioneaza cand este rece.
Poftă Bună!!!