ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Fațada Operei va fi refăcută. 175.000 de euro vor fi acordați de Primăria Timișoara din bugetul local

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Una dintre cele mai importante clădiri ale Timișoarei va fi reabilitată, după cum a anunțat Primăria Timișoara, care a și anunțat licitația pentru reabilitarea Operei Române, după ce a aflat că imobilul îi aparține municipalității. Ocazie cu care vor fi căutate și cele două statui de pe fațada originală.

Plata va fi făcută din bugetul local. Încă din vara anului trecut Opera Română este iluminată artistic, costul total al aranjamentului fiind de 100.000 de euro, bani proveniți de la Elba. Această iluminare a scos în evidență și gradul de degradare al clădirii. „Suntem în perioada de depunere a ofertelor, data limită fiind de 17 decembrie. În primul rând vrem să facem o reabilitare a fațadei, sunt degradări destul de importante care ies în evidență de când am trecut la iluminarea artistică. Vom asuma lucrarea pe bugetul local. Fațada actuală nu va suferi modificări, se va păstra. Vechea fațadă nu s-ar fi potrivit. Cea de acum este concepția arhitectului român Duiliu Marcu, și cred că e mai pertinentă opinia lui decât cea a unor necunoscători care, dintr-un fel de fundamentalism, se uită mere în urmă. Subiectul e închis câtă vreme sunt eu primar”, a declarat Nicolae Robu la conferința de presă de astăzi.

O adevărată căutare va fi demarată pentru fostele statui, care se presupune că sunt ascunse. „Se presupune că sunt statuile sunt ascunse în nișe. Se va cerceta și, dacă sunt acolo, vor fi scoase afară, dar trebuie să se parcurgă tot lanțul de aprobări. Ar trebui puse în valoare într-o manieră care se potrivește, pe niște postamente, la intrarea în Operă”, a susținut Nicolae Robu.

Suma propusă pentru renovare este de 632.391 lei, fără TVA.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore