Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Pe stenograme DNA! Cum a încercat cooperativa medicală a UMF Timișoara să scape de ”pulele alea” de la Camera de Conturi Timiș?!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Și, încă de la bun început, ca să nu ne acuze și pe noi că nu dăm dovadă de deontologie profesională, vă spunem din capul locului că prof. dr. Mihai Edmond Ionac, fostul șef al Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brânzeu” Timișoara, este NEVINOVAT. Tot pentru sfântul adevăr trebuie să știți că nu noi am dat verdictul și nici achitarea, ci fostul procuror DNA, Lucian Papici, chiar înainte de a se pensiona din magistratură, în baza unui decret semnat de Președintele României, Klaus Werner Iohannis.

Așadar, astăzi, când toată suflarea medicală citește aceste rânduri cu sufletul la gură și cu tensiunea arterială dincolo de limite, dr. Ionac este imaculat. Mai ceva ca Albă ca Zăpada. Dincolo de orice suspiciuni! Practic, un erou al Republicii România, încă nedecorat pentru merite deosebite! Că așa a considerat, la vremea respectivă, chiar înainte de a-și agăța haina-n cui, procurorul Lucian Papici care, pe baza probelor de la dosar, a concluzionat că nu există elemente suficiente pentru încadrarea profesorului de la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara pe portativul Codului Penal.

E limpede că, sub nicio formă – ca să stea liniștiți atât Mihai Ionac cât și Lucian Papici – nu vom imixtiona nici cu decizia Justiției și nici nu vom (re)interpreta proceduri medicale. Exclus așa ceva! Dar nici nu vom merge după fenta cadrului didactic al UMF Timișoara care, cu ușurința unui membru al Academiei de Studii Medicale Timiș, l-a citat, într-un loc public din spațiul virtual, de la înălțimea funcțiilor și studiilor sale, într-un soi de ”drept la replică”, chiar în preambulul alocuțiunii și construcției logice, pe unul dintre cei mai mari mincinoși, manipulatori și sinistru personaj din istoria omenirii: criminalul Joseph Goebbels.

Din contră! Dincolo de propaganda nazistă de doi bani fluturată de prof. Ionac, dicton conform căruia ”o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr”, voceatimișului.ro pune pe masa opiniei publice, tot ceea ce a avut pe biroul de studiu, ani de zile la rând, și procurorul Lucian Papici. Nimic altceva decât ceea ce se regăsește între coperțile dosarelor penale 891/P/2014 și 259/P/2018, ambele pe numele prof. dr. Mihai Ionac și ambele instrumentate de magistratul timișorean: stenograme, fișiere electronice, documente, notiție despre colegi, adnotări despre sponsori și firme de medicamente, sute de fotografii cu femei, creionate și hașurate, în blocul operator de la SCJUT, liste cu pacienți trimiși spre Neuromed și multe altele! Pur și simplu, concluzii la liber pentru toată lumea, fără ingerințe, printr-un procedeu ”în oglindă”.

Odă muncii

Și totul a început în anul 2014, odată cu un control al Camerei de Conturi Timiș la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara. Practic, odată cu finalizarea acestuia sau, și mai exact, în momentul în care concluziile auditorilor au apărut, în serial, în cotidianul Renașterea bănățeană, sub semnătura jurnalistului de investigații Ciprian Brindescu. Numele ziaristului e important de reținut pentru că, așa cum veți putea citi într-unul din episoadele următoare, pe stenogramele din dosar apare și ”caracterizarea” acestuia – și nu numai – făcută de cooperativa medicală din jurul UMF Timișoara. Pur și simplu, niște mizerii. Evident, ieșite din gura unor medici cu pretenții de profesori universitari și de academicieni!

Pe foarte scurt, concluziile jurnalistice, bazate pe probe, au fost extrem de clare: prof. dr. Mihai Ionac nu e ceea ce pare și, în repetate rânduri, a ocolit legea, cu maximă finețe. Au urmat, mai apoi, ieșirile și acuzele publice ale dr. Ionac, la adresa auditorilor Camerei de Conturi Timiș. Un alt tablou medical care a avut trei cuvinte, la ordinea zilei: abuz, imixtiune în actul medical și rea-voință. În spate, pe palierele serviciilor de forță ale statului român, lucrurile au început să se miște, semn că elemente existau destule iar anchetele jurnalistice au subliniat bine derapajele. Și, așa cum rezultă din stenograme, cooperativa medicală de la Timișoara s-a pus pe treabă și a încercat, din răsputeri, să-i anihileze pe auditorii publici care au îndrăznit să pună pe hârtie cele mai mari minuni spitalicești din ultimii 20 de ani.

Virgil Păunescu:…ăăă…dar am…i-am spus și lu’ CRISTI (n.n – BUȘOI, europarlamentar PNL), acuma că…m-am…vă…vă… cu CIPRIAN (n.n – BOGDAN, medic, fost director al Spitalului Județean Timișoara, consilierul europarlamentarului Cristian Bușoi), m-am văzut cu Ciprian și i-am spus și lu’ CIPRIAN și i-am spus și lu’ CRISTI… Băi! Am fost la… ă…VĂCĂ (n.n – Nicolae Văcăroiu, șef al Curții de Conturi a României)… ăăă… era extrem de bine intenționat și supărat pe această procedură… i-am spus ălora de acolo că li s-a promis avansarea, lucru care înțeleg că s-a și făcut…ă… Da!…ăăă… n-am avut suficient material… nici de la…ă…tine, că am greșit… trebuia să iau raportul…

Mihai Ionac: Da!

Virgil Păunescu: …să-i arăt negru pe alb…

Mihai Ionac: Da!

Virgil Păunescu: …nici nu știam că nu-i raport… ă… și… nu-i control… e de fapt…

Mihai Ionac: Da!

Virgil Păunescu: …o verificare a unui control mai vechi…

Mihai Ionac: Da!

Virgil Păunescu: …deci nici măcar nu știam ce căutăm

Mihai Ionac: Da!

Virgil Păunescu: …ăăă…ălalaltu’ care a apărut…raportu’, în presă înainte ca el să fie adus la cunoștință. Că nu am putut să spun că așa a fost…

Mihai Ionac: Da!

Virgil Păunescu: …am bănuit, dar n-aveam dovezi… că a apărut la data de… când oamenii l-au primit la data de… deci a fost dat de Curtea de Conturi… pentru că nimeni nu l-a primit de fapt înainte… i-ar fi dat afară atuncia, atuncia, atuncia îi dădea afară și pe adjuncții care se ocupă de problem și pe pulele alea… dar n-am avut pregă..,

Mihai Ionac: Of… Doamne…

Intervenții politice

Da, dialogul a avut loc între doi profesori universitari: Virgil Păunescu, șef al ”Oncogen” și mai marele Academiei de Științe Medicale Timiș, dar și directorul departamentului III – Științe Funcționale și mai marele Disciplinei de Imunologie, Alergologie și Biologie din cadrul UMF Timișoara și Mihai Ionac, fost șef de secție al Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul SCJUT. Și ”munca” celor doi nu se oprește aici, căci aranjarea apelor merge mai departe, iar planul de eliminare a celor doi angajați ai Camerei de Conturi Timiș capătă noi și noi valențe academico-politice.

Virgil Păunescu: Ce rezultă de aicia? Că mai trebuie făcut un efort, adică…

Mihai Ionac: Da!

Virgil Păunescu: …doi parlamentari CRISTI BUȘOI, care-l știe pe VĂCĂROIU…

Mihai Ionac: Da!

Virgil Păunescu: …și cu HORIA CRISTIAN (n.n – medic la Spitalul Județean Timișoara, fost șef al Casei de Asigurări de Sănătate Timiș, membru PNL), care-i parlamentar și se poate înscrie în audiență la ăla…

Mihai Ionac: Da! Da! Da!

Virgil Păunescu: …să nu-l pună în situația să-l convoace!

Mihai Ionac: Da!

Virgil Păunescu: … și să-i explice lu’ MOȘU’ (n.n – Nicolae Văcăroiu): ”Bă! Au venit doi de la PSD (n.n – trimitere la echipa de control a Camerei de Conturi Timiș)”, pentru că MOȘU’ mi-a zis: ”Bă! Mi-a dat telefon ăăă… PONTA să mă injure că am ajuns eu să fiu Poliția și să arestez primarii PSD-ului… ăă… că eu datorez toată viața mea… de parcă PSD-ul m-a făcut pe mine”.

Mihai Ionac: Ha!…Ha!…Ha!…

Virgil Păunescu: … Și…și…zice…ăă…zice: dacă am ajuns să mă-njure PONTA…ce vreți să vă spun care e relația mea cu ei…

Mihai Ionac: Da!

Virgil Păunescu: … și zice: știu cine sunt… și ce gunoiae sunt… și se folosesc local de…

Mihai Ionac: Da! Da!

Și, ca treaba să meargă și mai bine, așa cum rezultă din interceptările telefonice, în schema este rugat să intre, în numele dreptății și solidarității liberale, dr. Horia Cristian, fost șef al Casei de Asigurări de Sănătate Timiș:

Mihai Ionac:… am trimis-o la Colegiul Medicilor și… VIRGIL (n.n – Păunescu) mi-o spus ceva… și atuncia…dacă tu zici: Da!… E mă pregătesc… eu am trimis la VĂCĂROIU..

Horia Cristian: Aha!

Mihai Ionac: … o adresă groasă, 4 cm…acte…

Horia Cristian: Da!

Mihai Ionac:… cu nota de relații, cu procesu’, cu răspunsu’ meu, cu încălcări, cu nu știu ce… VIRGIL, pe de altă parte… mi-o zis că moșu’ VĂCĂROIU a avut o poziție excepțională…

Horia Cristian: Aha…

Mihai Ionac: … și…că ăștia ar putea fi dați afară pentru abuzuri… și… VIRGIL mi-a zis că dacă ar fi avut actele la el…i-ar fi dat

Horia Cristian: Aha…

Mihai Ionac: … ă…ă… îți fac adresa aia să te duci să-I ceri audiență?

Horia Cristian: Sigur, că da!

Mihai Ionac: Te duci cu CRISTI (n.n – Bușoi) sau te duci de unul singur?

Horia Cristian: Vorbesc cu CRISTI și putem merge împreună…

Efectul de bumerang

Evident că toate aceste detalii sunt extrem de importante. În primul rând pentru că din ele răzbat modul de funcționare a cooperativei medicale care, când își vede atinse interesele, reacționează, la modul cel mai pervers cu putință. Cum altfel, decât pe linie politică! Și, în al doilea rând, pentru că dialogurile au avut și un efect: auditorii Camerei de Conturi Timiș au fost prinși la înghesuială, judecați, admonestați și sancționați, chiar de către colegii lor din comisia de disciplină a Curții de Conturi a României. Execuție în toată regula, cu diminuări salariale și cu o încercare, eșuată, de desfacere a contractelor de muncă.

Și, cu orice ocazie pe care a avut-o, cooperativa medicală nu a ezitat să facă tapaj, pe toate canalele, că ”dușmanii” au fost pedepsiți exemplar. Semn că totul a fost o ”comandă politică” și că nimeni nu se pune cu profesorii universitari, fără să plătească! Mai mult, că sunt intangibili! Până la un punct, totul e adevărat. Chiar și faptul că trupa lu’ Moș Văcăroiu, așa cum îl alinta prof. dr. Virgil Păunescu pe fostul șef al Curții de Conturi, i-a sancționat pe obraznicii și nemernicii de la Camera de Conturi Timiș cu 10 la sută din salariu pe 3 luni. Și povestea e rulată doar până aici, până în acest punct, pe principiile propagandei lui Joseph Goebbels. Adevărul e că cei doi auditori au acționat în instanță conducerea Curții de Conturi a României și au câștigat definitiv procesele!

Mai mult, instanța de judecată a scris negru pe alb, în sentința publică pe care a pronunțat-o, că auditorii și-au făcut datoria! Astfel că mai marii Curții de Conturi a României au fost obligați, pe baza deciziei, să radieze sancțiunile aplicate celor doi și să dea auditorilor banii înapoi! Totuși, umilința supremă a constat în faptul că prof. dr. Mihai Ionac a fost obligat, de aceeași instanță de judecată, să îi plătească vreo 3.000 de lei cheltuieli de judecată unuia dintre auditori! Iată de ce mizeria debitată de Joseph Goebbels și citată, în public, cu atâta ușurință de un profesor universitar, cadru didactic al UMF Timișoara și membru al Academiei de Științe Medicale Timiș, nu are aplicabilitate, nici măcar când vine vorba despre medici…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

  1. De ce sa il intrebam pe Bologa,de ce sa nu ii intrebam pe renumitii procurori DNA din Timisoara,cei care tin prima pagina a ziarelor prin functiile primite sau prin aventurile oribile avute,d-lor procurori Dolcu,Macovei ,Rus ,sa luat spaga la voi?,e totul in regula?,ar trebui sa anuntam ziaristi sa nu isi mai piarda timpul ca doar stim ca procurorii nostri sunt corupti pana in maduva oaselor.

  2. Dle. Bologa, mai exista serviciul teritorial al DNA? E la fel ca in dosarul recent cu Drula si sefi din PNL. Ce trebuie sa se intample ca sa va faceti datoria. Ii intreaba cineva de la SIIJ pe Papici si pe actuala judecatoare Pop de sanatate? Ca altfel, se pare ca, unii doresc desfiintarea a0 ceva ce oricum nu exista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore