Reţeta zilei – Prăjitura cu aluat ras

- Advertisement -

INGREDIENTE:

1 lingura de untură

2 căni de făină

4 gălbenuşuri

1 cană de zahăr

4 linguri lapte

1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau oţet

UMPLUTURĂ

4 albuşuri + 4 linguri zahăr

100 g nucă tocată

1 borcan de gem (de care preferaţi)

Mod de preparare:

Untură se freacă cu făină şi zahărul apoi se adăugă gălbenuşurile, laptele bicarbonatul stins şi se frământă un aluat omogen care se împarte în două. Din prima parte se întinde o foaie care se pune într-o tavă unsă şi tapetata cu făină peşte se adăugă gemul apoi albuşurile bătute cu zahăr deasupra se râde cealaltă parte de aluat iar peste se adăugă nucile tocate. Cuptorul se încălzeşte la 180 se pune prăjitura şi se lasă până devine aurie deasupra. Când este gata se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.Se porţionează şi se pudrează cu zahăr.

Vă doresc Poftă Bună!!!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Undă verde pentru următoarele 20 de tramvaie Bozankaya! Acestea vor fi livrate lunar, începând din primăvară

Primarul Dominic Fritz a semnat comanda pentru livrarea următoarelor...

Un ardelean în vizită la New York

Un ardelean intră într-un bar la New York. Barmanul...

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Vocea Timișului – cu zâmbetul pe buze și drag de comunitatea în care trăim

Există și o primă întrebare pe care îndrăznim să...

Videoclip Vocea Timișului, devenit viral pe Facebook. Poezia care a mers la inimile internauților!

Un videoclip postat de Vocea Timişului de la protestul...

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...