Reteta zilei Ciolan in sos de vin 14 octombrie

- Advertisement -

Ingrediente:
un ciolan de porc cu soric,
2 lg miere de albine,
300 ml vin alb,
cimbru,piper,boia dulce,
3-4 cepe rosii,
sare,
2 lg ulei,
150 ml apa,
1/2 lgt amidon,

Mod de preparare:
Se face un amestec de condimente si sare si se freaca foarte bine ciolanul cu el.Se aseaza intr-o forma de graten unsa cu putin ulei .Se adauga amestecul de vin, apa, miere de albine si cepele rosii taiate bucati mari.Se acopera forma cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit cam 40-50 min Din cand in cand se incearca cu o furculita daca este patruns si se mai completeaza cu putina apa daca este nevoie.Cu 10-15 min inainte se da folia deoparte sa se rumeneasca.Se Scoate ciolanul si ceapa si se pastreaza la cald. Se scurge tot sosul intr-o craticioara razuind cu paleta pana desprindem si eventualele bucatele de carne ramase Se degreseaza apoi se adauga amidonul dizolvat in putin vin rece .Se amesteca bine si se fierbe 5 min pana capata un pic de consistenta .Se mai condimenteaza cu sare si putin piper daca mai este nevoie .Se strecoara printr-o sita astfel obtinand un sos fin ce il servim alaturi de ciolanul taiat felii si ceapa caramelizata.

P0fta Buna! Sursa de inspiratie BucatareseleVesele.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Atracții turistice din Timișoara pentru toamna aceasta

Nu mai este un secret că orașul Timișoara este...

Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Pentru că românul s-a născut poet și știe, pe...

Din aceeași categorie

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Reţeta zilei – Piramide cu ciocolată

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g zahăr 400 ml lapte 50 g...

Reţeta zilei – Tort de mere

INGREDIENTE: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri faina 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Tort ” Noapte timişoreana”

INGREDIENTE: Blat 6 ouă 250 g zahăr 250 g faină 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Prăjitura „indiene”

INGREDIENTE Blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri faina Coaja rasă de portocală Crema: 3...