INGREDIENTE :
foi de lasagna (aprox. 10-12 buc.)
sos ragu
sos bechamel
Reteta sos ragu:
500 g carne tocata (dupa preferinte de porc, amestec, sau de pui)
200 g bacon
2 cepe medii
4-5 catei usturoi
un varf lingurita boia de ardei dulce
1 l suc de rosii
oregano, busuioc
sare ,piper dupa gust
ulei de masline
optional: 1 varf lingurita de zahar
Baconul se taie in bucatele si se pune la prajit se adauga ceapa tocata si un catel de usturoi tocat marunt ,se prajesc putin dupa care se adauga carnea tocata si se lasa la dinstuitpana scade toata zeama de la carne se adauga pe rand sare, piper, boia si sucul de rosii se lasa la fiert aproximativ 45 min la foc mediu.La sfarsit se adauga restul de usturoi zdrobit si oregano si busuioc.
Reteta sos bechamel
25 g unt
2-3 linguri faina
500 ml lapte la nevoie se mai completeaza
sare, piper
Untul se pune la topit intr-o cratita ,se adauga faina care se prajeste putin apoi treptat laptele se amesteca pana se obtine un sos consistent,se condimenteaza cu sare si piper.
MOD DE PREPARARE LASAGNA :
Se fierb foile de lasagna conform instructiunilor apoi se ia un vas termo- rezistent care se unge cu putin sos ragu,se pune un strat de foi apoi un strat de sos ragu si cateva linguri de sos bechamel.Se alterneaza asa pana sunt gata foile , ultimul strat este de sos ragu cu sos bechamel se poate rade deasupra parmezzan.Se introduce in cuptor la 200 grade si se lasa pana devine rumen deasupra.
Pofta Buna!!!