Memoria îți joacă feste? Aproape toți ne confruntăm cu această problemă în viața de zi cu zi, uitând de cele mai multe ori chiar lucruri importante pe care le avem de făcut. Pentru a ne putea antrena memoria, medicina tradiţională ne recomandă utilizarea unei plante deloc străine ”bucătăriei”. Este vorba despre rozmarin – considerată plantă magică cu efecte miraculoase asupra organismului uman.
De-a lungul timpului, frunzele de rozmarin au fost folosite pentru mai multe întrebuinţări. În Grecia Antică, studenţii foloseau rozmarinul pentru a se descurca mai bine la şcoală.Deasemenea este binecunoscut faptul că şi marele scriitor William Shakespeare a făcut referire la proprietăţile curative ale rozmarinului: ”Există rozmarin şi este pentru amintire. Roagă-te, iubeşte, aminteşte-ţi”, scrie deretinut.net.
Rozmarinul are capacitatea de a pune pe picioare memoria oamenilor şi, chiar dacă la început acest lucru este greu de imagininat, medicina tradiţională a demonstrat acest lucru. Cercetătorii explică acest efect miraculos al rozmarinului prin prezența în compoziţia lui a acidului carnosic, acesta fiind recunoscut pentru combaterea extrm de eficientă a radicalilor liberi de la nivelul creierului. Aşadar, efectele negative pe care radicalii liberi le produc la nivelul celular sunt diminuate considerabil prin consumul de rozmarin.
Acetilcolina este substanța creierului care ”ajută”, într-un mod negativ, celulele în momentul în care apar problemele de memorie, dar și de comunicare. Este important să știți că rozmarinul ajută la distrugerea acetilcolinei.
Rozmarinul este folosit cel mai frecvent în rețete pentru șnițel de pui, cartofi la cuptor, salate de legume și fasole bătută.
Foto:lubera.com