Sâmbătă, 24 noimebrie, în jurul orei 12, Uica Mihai a oferit timişorenilor un adevărat spectacol culinar, gătind o găigană bănăţeană din 1000 de ouă.
Uica împreună cu prietenul său Chef Cezar Munteanu şi alţi bucătari pricepuţi, au gătit o găigană din 1000 de ouă, 50 de kilograme de afumătură, 20kg ceapă, 10kg ardei , 10 kg roşii şi condimente precum piper negru,piper roz, piper verde, tarhon.
„O găigană adevărată se face împreună cu familia, trebuie să participe toată lumea la realizarea ei” a afirmat Uica Mihai.
La invitaţia bucătarilor, vizitatorii au contribuit şi ei la realizarea preparatului, aceştia mestecând în găigană.
Uica ne-a mărturisit că reţeta găiganei o ştie de la străbunicul său , iar un ingredient important este dragostea cu care aceasta este făcută.
După prepararea găiganei, aceasta a fost oferită tuturor vizitatorilor, rezultând aproximativ 800 de porţii.
Scopul realizării acestei găigane a fost demararea şi omologarea recordului, fiind găigana preparată din cele mai multe ouă.
Evenimentul a avut loc cu ocazia desfăşurării primei ediţii a Gastro Fest la Centru Regional de Afaceri Timişoara.