Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Adrian Diaconu a votat şi împotriva guvernului Ponta 3

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Domnule Diaconu, din calcule reiese că noul guvern Ponta a trecut şi cu sprijin PPDD. Dumneavoastră ce aţi votat?

Văd şi eu cum se speculează că PPDD a votat pentru validarea guvernului Ponta 3… Cu riscul de a mă încadra la una dintre cele mai consecvente categorii, cea a boului, eu am votat împotriva acestei formule guvernamentale, care nu are cum să le aducă românilor ceva bun.

“Bou” aţi spus?

Da, bou… sunt convins că unii nu îşi pot explica de ce am votat împotrivă, atâta vreme cât în jurul meu mulţi au votat pentru. Am văzut colegi, declaraţi în opoziţie, care au procedat aşa. Au câte ceva de pierdut… Eu nu am nimic de pierdut. Şi nici de câştigat nu vreau să câştig într-o asemenea manieră! Rămân consecvent dorinţei de a reprezenta interesele oamenilor de rând şi ale ţării, nu pe ale altora.

Nu este o schimbare cam radicală, după ce ieri aveaţi oferte pentru premier?

Nu este nicio schimbare! Noi am făcut o ofertă transparentă şi am fost refuzaţi, deci rămânerea în opoziţie este asumată public. Noi îi întinsesem o mâna lui Ponta din dorinţa de a contribui la stabilitatea ţării, în această perioadă tulbure. Nu am cerut ministere sau posturi de vicepremier. Pur şi simplu am venit cu o alternativă la cererile absurde ale UDMR, am încercat să aducem în prim-plan nevoile reale ale poporului. Ei, bine, au preferat condiţiile inacceptabile ale UDMR.

Practic, dacă ar fi acceptat să colaboreze cu PPDD şi nu cu UDMR, s-ar fi ales cam cu acelaşi număr de voturi în Parlament. De ce credeţi că nu v-au acceptat condiţiile?

Probabil i-au speriat foarte tare lucrurile simple pe care le-am cerut: confiscarea averilor ilicite, reducerea CAS-ului şi a TVA-ului, debirocratizarea sistemului fiscal, interzicerea migraţiei politice… Am mai cerut majorarea alocaţiilor copiilor de la 42 la 200 de lei pe lună şi obligativitatea prezenţei la vot, pentru a limita astfel efectele mitei electorale… Aceste condiţii simple au fost prea greu de rezolvat pentru ei!

Ce veţi face în continuare?

Am rămas un grup de… ” talibani”! Familiarizat deja cu opoziţia. Asta vom face în continuare, o opoziţie constructivă, în folosul oamenilor. Evident, vom urma cursul firesc al evenimentelor şi al calendarului politic. Urmează europarlamentarele, nu-I aşa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Liviu Dragnea despre lupta împotriva mafiei lemnului: „Soluţia nu e deloc complicată”

Transporturile ilegale de lemn ar putea fi stopate graţie unui amendament făcut de senatorul...

Candidații PSD pentru alegerile parlamentare au luat startul campaniei electorale

Candidații PSD pentru alegerile parlamentare au luat startul campaniei electorale. Startul campaniei electorale a găsit...

O primă victorie pentru deputatul Adrian Diaconu în lupta contra mafiei pădurilor

Deputatul Adrian Diaconu a obținut o primă victorie în lupta contra mafiei pădurilor. Propunerea...