Cu ajutorul unui deputat din Timiş, începând cu 2014, absolvenţii facultăţilor vor putea debuta în carieră ca stagiari

Date:

Deputaţii U.D.M.R., Kerekes Károly şi Molnár Zsolt, au participat la elaborarea acestui proiect de lege şi susţinerea sa în cadrul dezbaterii parlamentare.

„Principalul punct forte al sistemului propus de Guvern este acela că garantează, prin contract de muncă, ocupaţionalitatea tinerilor absolvenţi, iar la aceasta se adaugă şi statutul de stagiar. Astfel, se pune accent pe promovarea accesului tinerilor absolvenţi de învăţământ superior pe piaţa muncii către un loc de muncă corespunzător studiilor absolvite. Prin încheierea unui acord contractual, ei beneficiază de protecţie socială şi remuneraţie adecvată, având totodată garanţia păstrării locului de muncă şi după terminarea perioadei stagiare”, a precizat deputatul U.D.M.R. de Timiş, Molnár Zsolt (foto, dreapta).

Introducerea noului sistem prevede, de asemenea, ca activitatea stagiarilor angajaţi de firmele private, instituţiile sau chiar organizaţiile civile, să se desfăşoare sub îndrumarea unui mentor desemnat de angajator care, la finalul perioadei de internship, să evalueze competenţele profesionale ale stagiarului.

„Am făcut un pas important spre reducerea golului dintre sistemul de învăţământ şi piaţa muncii, însă numeroase probleme rămân în continuare fără răspuns. Sunt necesare măsuri suplimentare în interesul diminuării ratei şomajului în rândul tinerilor”, a declarat Molnár Zsolt cu ocazia dezbaterii în Parlament a proiectului de lege.

Înaintea votului din Camera Deputaţilor, actul normativ a fost supus dezbaterii în Comisia de Muncă a Parlamentului, unde Kerekes Károly, deputat U.D.M.R. de Mureş, a prezentat şi susţinut propunerea de modificare elaborată de reprezentanţii Uniunii. O parte din propunerile formulate au luat naştere în urma consultărilor cu membrii Confederaţiei Tinerilor Maghiari.

Proiectul de lege împreună cu modificările iniţiate de U.D.M.R. a fost adoptat marţi în Parlament cu majoritate de voturi, urmând ca de anul viitor să devină aplicabil.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare