flori

Niciun început de an şcolar nu poate debuta fără nelipsitele buchete de flori. Din dorinţa de a impresiona învăţătoarea sau diriginta, copiii şi părinţii s-au oprit în drumul spre şcoală la tarabele cu flori. Comercianţii s-au pregătit din timp cu buchete pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.


Agitaţie mare, zilele trecute, printre comercianţii de flori din Timişoara. Cum a devenit o tradiţie ca la început un nou an şcolar fiecare copil să meargă la festivitatea de deschidere cu cel puţin un buchet de flori, vânzătorii au profitat de moment pentru a-şi vinde marfa din stoc.

Mulţi comercianţi au mărit preţurile florilor, iar unii au apelat la strategia de a oferi spre vânzare buchete deja făcute. De altfel, acestea au fost preferate de majoritatea cumpărătorilor, deşi preţul era mai mare decât dacă florile s-ar fi cumpărat la bucată.

Aşa că părinţii şi elevii au fost nevoiţi să scoată din buzunare între 15 lei-30 lei pentru un buchet de crizanteme sau orhidee. Comercianţii spun că vânzările au mers bine, iar buchetele s-au dat pe bandă rulantă. Vânzătorii sunt mulţumiţi, însă se aşteaptă ca până în martie, când va fi din nou puhoi de clienţi, să înregistreze un declin al vânzărilor de flori.

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.