Avans spectaculos la bursă, al marilor companii americane, pe 2013. Vezi cum stau Facebook şi Apple

- Advertisement -

„Multe companii americane cu impact global au înregistrat pe anul în curs creşteri de peste 50% ale valorilor acţiunilor lor la bursă. În prezent suntem în plin sezon de raportare a rezultatelor financiare pe trimestrul încheiat la 30 septembrie; dintre firmele mari care şi-au prezentat deja datele, foarte multe au raportat cifre favorabile privind vânzările sau profitul sau chiar ambele. Astfel, un sezon cu rezultate financiare pe o linie pozitivă, împreună cu speculaţiile pieţei privind menţinerea în acest an a stimulentelor de politică monetară de către FED au susţinut în ultima perioadă acţiunile companiilor americane şi au stimulat recordurile indicelui S&P 500”, a declarat Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities – sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Acţiunile Facebook aproape şi-au dublat valoarea până în prezent pe anul în curs, cotaţia înregistrată la finele săptămânii trecute marcând o creştere de aproape 90% faţă de nivelul avut la începutul lui ianuarie; pe fondul unor rezultate pozitive, acţiunile reţelei de socializare au intrat la mijlocul acestui an pe un trend favorabil, depășind inclusiv valoarea înregistrată la listarea de anul trecut. „Investitorii aşteaptă cu interes rezultatele financiare înregistrate de Facebook pe trimestrul al treilea al acestui an, care vor fi făcute publice pe 30 octombrie, constituind un semnal important privind trendul acţiunilor companiei în perioada următoare”, a precizat Silviu Pojar.

Acţiunile Boeing, cel mai mare producător de avioane din lume, au marcat, la rândul lor, pe anul în curs, un avans considerabil, ajungând la sfârşitul săptămânii trecute la o creştere de cca 71% comparativ cu valoarea lor de la începutul lui 2013, înregistrând, de altfel, un nivel record. Recent, Boeing şi-a crescut estimările privind veniturile pe întregul an şi producţia de avioane în perioada următoare.

Acţiunile Yahoo! au ajuns la finele săptămânii trecute la o creştere de aproximativ 60% faţă de valoarea avută la începutul anului, acţiunile Starbucks au avansat cu cca 46% comparativ cu preţul lor din ianuarie, cele ale American Express cu cca 41% în aceeaşi perioadă, iar acţiunile 3M au crescut cu cca 32% în acelaşi interval.

În octombrie, Google a marcat un nou record, acţiunile sale depăşind pentru prima dată pragul de 1.000 USD per acţiune, după ce compania a anunţat vânzări şi profit în creştere pe trimestrul trecut. Acţiunile Google au ajuns la un avans de cca 41% la finele săptămânii trecute comparativ cu preţul lor din ianuarie.

Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume, şi-a prezentat recent rezultatele financiare privind trimestrul al treilea, care s-au dovedit a fi foarte bune; investitorii au primit cu interes veştile şi ca urmare acţiunile companiei au crescut cu peste 9% într-o zi. Pe anul în curs, acţiunile Amazon au avansat cu cca 41%.

Microsoft este din nou „într-un con de lumină favorabilă”, cel mai mare producător de software din lume anunţând recent vânzări şi profit în creştere pe trimestrul trecut. Acţiunile companiei americane au ajuns la o creştere de aproximativ 30% în această lună faţă de preţul lor din ianuarie.

De la începutul anului şi până luni, acţiunile Apple au înregistrat o scădere de aproape 4%. După închiderea zilei de 28 octombrie de trading pe bursa americană, compania şi-a prezentat rezultatele privind trimestrul trecut: vânzările şi profitul au depăşit estimările, dar marja brută s-a situat sub aşteptările pieţei. Rezultatele s-au reflectat într-o scădere a prețului acțiunilor Apple în debutul următoarei ședințe de tranzacționare.

„Desigur că Apple nu este singura companie de notorietate care înregistrează o scădere a acţiunilor până acum pe 2013 (Caterpillar şi IBM se află, de exemplu, în aceeaşi situaţie în prezent). În ansamblu însă, a fost o perioadă favorabilă pentru bursele americane, multe companii înregistrând un avans notabil pe anul în curs; anumite firme au marcat chiar şi creşteri mai mari decât unele exemple (de notorietate) prezentate anterior. Sezonul raportărilor financiare continuă şi aşteptăm rezultate importante inclusiv în luna noiembrie; între timp se desfăşoară şedinţa de politică monetară a FED (29-30 octombrie), care va genera, cel mai probabil, un plus de volatilitate în pieţe”, a mai spus Pojar.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Sfaturi practice: Cum poti reduce costurile la energie cu ajutorul iluminatului inteligent

Becurile economice sau cu LED pot aduce economii anuale...

iPhone XR – cel mai nou terminal Apple, disponibil in Romania

Cea mai mare rețea Apple Premium Reseller din Europa...

Robu face sondaj pe Facebook privind plombarile pe ninsoare si ploaie

Primarul Timişoarei vrea să ştie: doriţi plombarea drumurilor chiar...

Primarul Timişoarei, sondaj pe Facebook privind limitarea pragului de zgomot

Peste 80% din aproximatv 1.800 de timişoreni s-au...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img