Balint Petrescu, un necunoscut, este candidatul PDL pentru Colegiul 3 Camera Deputaților

- Advertisement -

Surpriză la anunțarea candidatului PDL pentru Colegiul 3 Camera Deputaților. Deși inițial era considerat favorit fostul senator Gheorghe David, acesta s-a retras din cursă joi dimineața, iar în locul lui a fost ales următorul de pe listă, unul din cei mai vechi democrat-liberali din Timiș, Petrescu Balint, un nume anonim pentru electoratul timișorean. Se pare că membrii de conducere a Partidului Democrat Liberali nu doresc să câștige alegerile din 25 mai.

Pe situl personal, Balint are numai cuvinte de laudă pentru propria persoană, vorbind despre sine chiar la persoana a treia: „Atunci când sunt faţă în faţă cu mine, eu văd un părinte, un soţ, un om harnic, un întreprinzător, un bănăţean. Aceasta este definiţia unui întreg. ”

Oficial, din puținele informații disponibile pe internet, Petrescu Balint este absolvent al Liceului de Construcții din Timișoara și, ulterior, a Facultății de Construcție. În 1992 a înființat societatea Integral Com SRL, firmă care se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusive orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase. A intrat în PD (mai târziu PDL) în 1995. Este membru al Bisericii Baptiste.

Neoficial, cei care îl cunosc își aduc aminte că, înainte să fie un prosper om de afaceri și un candidat anonim, Balint Petrescu a fost proprietarul unui bar aflat la demisolul fostului sediu al PDL Timiș de pe strada Victor Babeș. Gurile rele zic că atunci a legat Petrescu legături de prietenie cu membrii Partidului Democrat Liberal.

Cât despre decizia de a candida, democrat liberalul scrie pe pagina sa de internet: „Am stat mereu departe de ideea de a face din politică o meserie. Astăzi, m-am hotărât să mă implic mai mult pentru că îmi dau seama că vocea mea contează, pentru că refuz să mai rămân pasiv şi doresc să îmi aduc contribuţia prin experienţa acumulată dea lungul anilor în formarea şi consolidarea unui stat demn. Ţara mea a făcut multe pentru mine şi acum e timpul să fac şi eu ceva pentru ea, pentru copiii noştri care trebuie să rămână alături de noi, în loc să aleagă o viaţă printre străini.”

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Alianțe electorale pentru primăriile din Șag și Moșnița Nouă

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două...

Batalie in doi pentru functia de rector al Universitatii Politehnice din Timisoara

Calendarul alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara aduce, în...

Timisoreanul Virgil Iantu, ARONGANTA la adresa lui Liviu Dragnea, pe tema referendumului

Prezentatorul TV Virgil Ianțu, timișorean la origine, a postat...

Alianta 2020 USR-PLUS are INTERZIS la alegerile din luna mai. Dacian Ciolos: manevre PSD-ALDE

Fostul premier al României, Dacian Cioloș, a anunțat că...

Marilen Pirtea: “Taxa pe viciu”, efecte economice negative in cascada. Romania catre recesiune!

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei...

Din aceeași categorie

Categorii Populare