CJ Timiș și Direcția Județeană de Tineret și Sport Timiș, IMPASIBILE și NEGLIJENTE față de unii sportivi timișeni din automobilism

- Advertisement -

Deși a avut un sezon plin de reușite, Raul Rikardo Szene și membrii echipei BSSR Automotorsport, au încheiat anul 2015 cu un gust amar. Autoritățile timișene — Direcția Județeană de Tineret și Sport Timiș, respectiv Consiliul Județean Timiș —, au avut grijă să calce strâmb și cu ocazia Galei Sportului Timișean din 2015. Deși a fost premiat în cadrul Galei Campionilor organizată de Federația Română de Automobilism în Cazinoul de la Sinaia pentru obținerea poziției a treia la Grupa N și la clasa N4 a Campionatului Național de Viteză în Coastă, Raul Szene a fost „omis” de autoritățile timișene, care s-au dovedit iresponsabile, neavând loc printre sportivii din cadrul Galei Sportului Timișean.

Este al patrulea an consecutiv în care pilotul clubului timișorean BSSR Automotorsport bifează clasări pe podiumul național, după ce în 2012 — an de debut —, a fost vicecampion național, un an mai târziu campion național al Campionatului Regional de Viteză în Coastă, pentru ca în 2014 să participe atât în Campionatul Național, cât și în cel european de viteză în coastă, clasându-se în top cinci. De altfel, timișoreanul Raul Rikardo Szene a fost invitat anul trecut și la Cupa Campionilor de la Luxemburg, acolo unde a dus cu onoare blazonul Timișoarei, reprezentând atât orașul cât și România, alături de un alt timișorean, Sorin Botez, președintele BSSR Automotorsport. „Ne bucură foarte mult faptul că am fost prezenţi la această etapă şi că am dus steagul României la Luxemburg. […] A fost o experienţă unică! Pentru că suntem mândri că suntem timişoreni, am dus blazonul oraşului Timişoara la Luxemburg pentru promovarea imaginii oraşului şi pentru că ne dorim foarte mult ca în anul 2021, Timişoara să fie numită capitală europeană a culturii, considerând că acesta este un prim pas în realizarea acestui lucru”, declara Raul Rikardo Szene acum mai bine de un an, în 16 octombrie 2014, după participarea la FIA MASTERS 2014 – Eschdorf Luxemburg (Cupa Campionilor). Desigur, nici această escapadă pe plan european, mai mult decât binefăcătoare pentru sportul din vest, nu a fost observată nici de (i)responsabilii din CJ Timiș, dar nici de cei de la Direcția Județeană de Tineret și Sport Timiș.

Desigur, nu este primul an în care sportivul timișean a fost uitat, în 2014 fiind aceeași situație, trecută cu vederea pe atunci. Mai mult, Raul Rikardo Szene nu este nici singurul sportiv timișean insignifiant pentru autoritățile timișene, în aceeași cauză fiind și Bogdan Cuzma, locul 3 în cadrul Campionatului Național de viteză în Coastă, grupa 2 roți motrice, care evoluează pentru un club din județul Timiș sau Raul Tudoreanu, campion național în cadrul Campionatului Național de Autoslalom 2015, clasa 2.

După ce i-au neglijat ani la rând, autoritățile timișene au îndrăznit să-i spună lui Raul Rikardo Szene că sportivii și cluburile se fac vinovați de faptul că nu s-a auzit de ei, ba mai mult, că ar fi trebuit să le facă și treaba autorităților, trimițând rezultatele și datele clubului, chiar dacă Federația Română de Automobilism înștiințează de fiecare dată Ministerul Tineretului și Sportului cu privire la activitățile automobilistice. În ciuda faptului că înaintea Galei Sportului Timișean, mai exact pe datele de 8 și 9 decembrie atât Direcția Județeană de Tineret și Sport Timiș cât și Consiliul Județean Timiș au primit din partea lui Raul Rikardo Szene prin e-mail certificatul de identitate sportivă, decizia de constituire, decizia de înființare și rezultatele obținute, aceștia tot nu au avut loc alături de ceilalți sportivi timișeni la Gala Sportului Timișean 2015.

„Deși suntem mândri de orașul în care ne-am născut, am crescut și am înființat BSSR Automotorsport, suntem profund dezamăgiți de atitudinea autorităților locale menționate mai sus”, a transmis Raul Rikardo Szene. Mai mult, pilotul și vicepreședintele BSSR Automotorsport a primit garanția din partea Primăriei Timișoara că la gala sportivă organizată de ei în ianuarie sau februarie nu vor fi uitați, ținând cont și de problemele pe care le-a întâmpinat cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Timiș și Consiliul Județean Timiș.

Raul Rikardo Szene (foto dreapta) la Gala Campionilor de la Sinaia, arătând celor prezenți trofeul primit ca încununare a performanțelor obținute în anul 2015.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Scrisoare deschisă domnului chestor Alin Petecel, șeful Inspectoratului de Poliție Timiș

Domnule chestor,  Ați dispus demararea cercetării interne la adresa agentului-șef...

Prof. dr. Dorel Săndesc, titularizat ca manager al Spitalului Județean Timișoara

Azi, cu începere de la ora 10, ca urmare...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img