Tramvaiul-Gemene-RATT

Au fost filmaţi în repetate rânduri alimentând alte maşini cu pompa cu care alimentau maşinile de serviciu, au fost filmaţi fumând în vehiculele regiei de transport în comun sau vorbind urât cu călătorii, însă, şoferii şi vatmanii Regiei Autonome de Transport Timişoara ar putea fi răsplătiţi într-un mod la care nu visează nici chiar cei mai harnici dintre angajaţi.

RATT are în plan să construiască şapte blocuri cu locuinţe de serviciu pentru şoferi şi vatmani. Proiectul se ridică la valoarea de 12.000.000 de euro, cu toate că jumătate din veniturile regiei provin an de an de la bugetul local al Timişoarei. Dacă în plenul trecut proiectul care prevedea aprobarea unui studiu de oportunitate privind construcţia blocurilor a picat, în plenul de astăzi proiectul a fost votat de 17 aleşi locali fiind aprobat.

În referatul proiectului se arată „Construirea de locuințe de serviciu vor face atractive locurile de muncă oferite de către RATT, pe perioade îndelungate pentru personalul propriu, dar va fi un instrument de atragere de forță de muncă calificată din alte părți. Studiul are în vedere dezvoltarea de ansamblu, corelarea măsurilor locale cu reţeaua de infrastructură, spații verzi, tipologii construite etc și cu documentațiile de urbanism existențe: PUG, iar ulterior în PUZ. Pentru a atinge obiective pe termen lung prin elaborare unui P.U.Z se vor stabili strategia și reglementările necesare, rezolvarea problemelor de ordin funcțional, tehnic și estetic din cadrul zonei propuse spre dezvoltare.Zona propusă prin Studiul de Oportunitate va cuprinde: Cod FO 53‐02, ver. 2 Page 3 • șapte blocuri de locuințe colective cu regim maxim de înălțime P+10E+Er, compus din cca 390 de apartamente și o zonă aferente funcțiunii constând dintr-o parcare supraterană, asigurându-se minim 1 loc de parcare /unitate de locuit în la nivelul solului; • zone verzi: ansamblul va beneficia de o zonă verde cu amenajări locale ambientale; • zone destinate recreerii: loc de joacă; • zone destinate circulației pietonale și carosabile, parcări: ansamblul va beneficia de locuri de parcare supraterane, amplasate perimetral construcției; • subzone destinate construcțiilor aferente echipării tehnico-edilitare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.