CREVETI DULCI PICANTI CU USTUROI SI OREZ (BASMATI)
Timp de lucru:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
1kg.creveti deja curatati
6 linguri plus 2-3 lingurite de amidon
2-3 lingurite apa
1/2 pahar ulei de papusoi (corn oil)
4 catei mari de usturoi
3 linguri zahar
1 lingurita ardei rosu iute
1 lingurita sare
3/4 pahar sos de rosii
2 lingurite otet pentru orez
2 lingurite rosii sherryi uscate (sherry)
1 legatura ceapa verde
1 pahar orez (basmati)
Mod de preparare:
Se taie marunt usturoiul. Apoi se taie marunt si ceapa verde, pe care o vom folosi pentru decorare.
Orezul spalat se pune la copt prêt de 2-3 minute, timp in care se amesteca pentru a nu se lipi. Apoi se adauga un pahar si jumatate de apa, si se lasa la fiert impreuna 15 minute, acoperite de un capac.
Se pune o tigaie cu uleiul de porumb la foc, in care se prejesc apoi crevetii inmuiati in amidon. Cand sunt gata ii scoatem pe un servetel de hartie, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Din tigaia in care am prajit crevetii scoatem din ulei si lasam doar 2-3 linguri. Apoi adaugam usturoiul, piperul rosu iute, zaharul si sarea, pe care le lasam sa se prajeasca pentru citeva minute. Peste ele se toarna apoi si sosul de rosii, rosiile sherry uscate si otetul, apoi se lasa la fiert
Peste ele se adauga sosul de amidonul si lasam la copt 2-3min amestecand. Crevetii se adauga si ei in sos si se lasa la copt impreuna alte 15 minute.
Pe o farfurie se aseaza un pat de orez peste care se aseaza sosul cu creveti. Platoul se orneaza cu ceapa verde.