Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportCupa României la rugby revine pe Bega. RCM Timișoara 19-14 Știința Baia...

Cupa României la rugby revine pe Bega. RCM Timișoara 19-14 Știința Baia Mare FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Eterna rivalitate ruibistică dintre echipele din Timișoara și Baia Mare și-a desfășurat un nou episod, de data aceasta în cadrul finalei Cupei României, partidă desfășurată duminică, 30 noiembrie 2014, la Cluj-Napoca, pe stadionul Cluj Arena. Timișorenii au reușit să câștige al patrulea meci, împotriva băimărenilor, din tot atâtea disputate cu trofeul pe masă, fie că vorbim de Cupa României (adjudecată de două ori), fie că ne referim la câștigarea Supeligii.

Cluj Arena a fost o gazdă extrem de ”rece” pentru cele două echipe, ruibiștii fiind nevoiți să se confrunte și cu frigul pătrunzător, nu doar cu adversarul din teren. Maramureșenii au început excelent partida, iar în minutul 3, Luke Samoa a produs prima modificare a tabelei, dintr-o lovitură de pedeapsă. Tot băimărenii au fost cei care au punctat și la următoarea fază, când Oancea reușea un eseu și ducea scorul la 8-0 în favoarea echipei din Baia Mare. Elevii lui Eugen Apjok nu reușeau să transforme, iar înainte de pauză, RCM Timișoara a reușit să întoarcă scorul, grație preciziei lui Calafeteanu, care a trimis între buturi trei lovituri de penalitate, scorul devenind 9-8 în favoarea bănățenilor.

Repriza secundă, a început ca și o copie fidelă a primei părți, ”zimbrii” reușind din nou să marcheze, prin același Luke Samoa, care ducea tabela la 11-9 și mai apoi la 14-9, după o oră de joc. Elevii lui Grainger Heikell și ai lui Sosene Anesi au reacționat din nou mai târziu, dar eficient. Popârlan a culcat balonul în terenul de țintă al maramureșenior și scorul devenea egal abia după validarea eseului de către oficiali, care au apelat la consultarea probei video. Același Calafeteanu avea să transforme, iar RCM Timișoara trecea din nou la conducere, 16-14. Calafeteanu avea să mai transforme o lovitură de pedeapsă cu doar trei minute înainte de final, reușind să stabileasă scorul final, 19-14 și astfel RCM aduce la Timișoara a doua Cupă a României din istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

SCM Politehnica Timisoara a cucerit Cupa Romaniei la handbal masculin

Echipa masculină de handbal SCM Politehnica Timișoara a dispus, duminică seara, de CSA Steaua...

Meciul Dinamo Bucuresti – UVT Agroland Timisoara, din Cupa Romaniei, amanat pe final de luna

Partida din primul tur al Cupei României la volei feminin, dintre Dinamo București și...

Ripensia, SET la zero în fața Pobedei Dudeștii Vechi, pentru un nou parcurs lung în Cupa României

La doar puțin timp după eliminarea de pe stadionul Dan Păltinișanu în fața celor...