Cupa României la rugby revine pe Bega. RCM Timișoara 19-14 Știința Baia Mare FOTO

- Advertisement -

Eterna rivalitate ruibistică dintre echipele din Timișoara și Baia Mare și-a desfășurat un nou episod, de data aceasta în cadrul finalei Cupei României, partidă desfășurată duminică, 30 noiembrie 2014, la Cluj-Napoca, pe stadionul Cluj Arena. Timișorenii au reușit să câștige al patrulea meci, împotriva băimărenilor, din tot atâtea disputate cu trofeul pe masă, fie că vorbim de Cupa României (adjudecată de două ori), fie că ne referim la câștigarea Supeligii.

Cluj Arena a fost o gazdă extrem de ”rece” pentru cele două echipe, ruibiștii fiind nevoiți să se confrunte și cu frigul pătrunzător, nu doar cu adversarul din teren. Maramureșenii au început excelent partida, iar în minutul 3, Luke Samoa a produs prima modificare a tabelei, dintr-o lovitură de pedeapsă. Tot băimărenii au fost cei care au punctat și la următoarea fază, când Oancea reușea un eseu și ducea scorul la 8-0 în favoarea echipei din Baia Mare. Elevii lui Eugen Apjok nu reușeau să transforme, iar înainte de pauză, RCM Timișoara a reușit să întoarcă scorul, grație preciziei lui Calafeteanu, care a trimis între buturi trei lovituri de penalitate, scorul devenind 9-8 în favoarea bănățenilor.

Repriza secundă, a început ca și o copie fidelă a primei părți, ”zimbrii” reușind din nou să marcheze, prin același Luke Samoa, care ducea tabela la 11-9 și mai apoi la 14-9, după o oră de joc. Elevii lui Grainger Heikell și ai lui Sosene Anesi au reacționat din nou mai târziu, dar eficient. Popârlan a culcat balonul în terenul de țintă al maramureșenior și scorul devenea egal abia după validarea eseului de către oficiali, care au apelat la consultarea probei video. Același Calafeteanu avea să transforme, iar RCM Timișoara trecea din nou la conducere, 16-14. Calafeteanu avea să mai transforme o lovitură de pedeapsă cu doar trei minute înainte de final, reușind să stabileasă scorul final, 19-14 și astfel RCM aduce la Timișoara a doua Cupă a României din istorie.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img