De Ora Pământului, sute de timișoreni au pedalat prin oraș FOTO

Date:

Timișorenii au sărbătorit ecologic Earth Hour. Peste 500 de persoane de toate vârstele, cu mountain bikes, cu cursiere sau cu biciclete de oraș, s-au adunat ieri în Parcul Central pentru prima pedalare din anul acesta.  Evenimentul a fost pus la cale de Cycle Chic, organizație internațională, care promovează mersul pe bicicletă în haine elegante.  Plecarea s-a făcut la ora 17:30. Coloana s-a deplasat pe Bulevardul 16 Decembrie-Liviu Rebreanu- calea Martirilor- Victor Babeș- Bulevardul Mihai Viteazu-strada 20 Decembrie 1989-Bulevardul Ion C. Brătianu-strada Hector (pe sub Bastion)- Strada Oituz- strada Gheorghe Dima- strada Paris -Bulevardul Republicii- Parcul Central.

Traseul a avut aproape 10 kilometri, dar nu a reprezentat nici o problemă pentru timișorenii îndrăgostiți de mersul pe bicicletă. Coloana a fost acompaniată de 2 echipaje de la Poliția Locală, pentru ca evenimentul să fie lipsit de incidente. Șoferii care s-au intersectat cu bicicliștii au fost răbdători, mulți dintre ei filmând evenimentul. Un singur bizon, într-un Opel alb nu a mai avut răbdare să treacă toți cei care pedalau și a demarat în trombă printre bicicliști, aproape lovind câțiva dintre ei. Din nefericire, polițiștii nu erau pe aproape, iar nesimțitul nu a putut fi sancționat.

Organizatorii au promis, dat fiind faptul că evenimentul a avut un succes atât de mare, că vor organiza și anul viitor o pedalare cu ocazia Earth Hour, și doresc să pornească, în acest fel, o tradiție în orașul de pe Bega.

Ora Pământului este un eveniment internaţional organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Earth Hour constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrice şi electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de instituţii şi unităţi economice.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare