biciclisti-earth-hour-2014-16

Timișorenii au sărbătorit ecologic Earth Hour. Peste 500 de persoane de toate vârstele, cu mountain bikes, cu cursiere sau cu biciclete de oraș, s-au adunat ieri în Parcul Central pentru prima pedalare din anul acesta.  Evenimentul a fost pus la cale de Cycle Chic, organizație internațională, care promovează mersul pe bicicletă în haine elegante.  Plecarea s-a făcut la ora 17:30. Coloana s-a deplasat pe Bulevardul 16 Decembrie-Liviu Rebreanu- calea Martirilor- Victor Babeș- Bulevardul Mihai Viteazu-strada 20 Decembrie 1989-Bulevardul Ion C. Brătianu-strada Hector (pe sub Bastion)- Strada Oituz- strada Gheorghe Dima- strada Paris -Bulevardul Republicii- Parcul Central.

Traseul a avut aproape 10 kilometri, dar nu a reprezentat nici o problemă pentru timișorenii îndrăgostiți de mersul pe bicicletă. Coloana a fost acompaniată de 2 echipaje de la Poliția Locală, pentru ca evenimentul să fie lipsit de incidente. Șoferii care s-au intersectat cu bicicliștii au fost răbdători, mulți dintre ei filmând evenimentul. Un singur bizon, într-un Opel alb nu a mai avut răbdare să treacă toți cei care pedalau și a demarat în trombă printre bicicliști, aproape lovind câțiva dintre ei. Din nefericire, polițiștii nu erau pe aproape, iar nesimțitul nu a putut fi sancționat.

Organizatorii au promis, dat fiind faptul că evenimentul a avut un succes atât de mare, că vor organiza și anul viitor o pedalare cu ocazia Earth Hour, și doresc să pornească, în acest fel, o tradiție în orașul de pe Bega.

Ora Pământului este un eveniment internaţional organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Earth Hour constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrice şi electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de instituţii şi unităţi economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.