Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăDeputatul Ion Răducanu: "România are nevoie de un nou sistem administrativ"

Deputatul Ion Răducanu: „România are nevoie de un nou sistem administrativ”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Eficacitatea administrativă trebuie să aibă la bază eficienţa profesională” a declarat deputul UNPR Ion Răducanu într-o declaraţie politică în care îi critică aspru pe colegii săi parlamentari.

Pe lângă sistemul administrativ, Ion Răducanu mai critică şi abuzurile financiare şi etice al angajaţilor din sectorul public de către superiorii săi. Acesta cere reguli mai stricte de ordine în cadrul sistemelor publice, şi anume doar o poziţie de consilier administrativ pentru câte un funcţionar de stat; nici un conducător al unei entităţi în care statul este majoritat să nu aibă o retribuţie mai mare decât primul ministru; promovarea în funcţii de stat şi de guvern să aibă la bază pregătirea şi experienţa profesională necesară postului; interzicerea ocupării unei funcţii publice a unei persoane condamnate sau urmărite penal, iar o ultimă cerinţă este ca ministrul sau conducătorul unui organism central să răspundă cu funcţia pentru ceea ce se întâmplă în subordinea sa.

Conform deputatului, distrugerea României a fost datorată implantării, instalării, plasării şi angajării aşa ziselor lipitori sau căpuşe, a şmecherilor zilei în consiliile de administraţie în diverse companii şi agenţii naţionale, servicii deconcentrate şi organise nou înfiinţate după revoluţie.

În timp ce medicii, profesorii, poliţiştii, militarii şi oamenii de cultură sunt remuneraţi cu salarii penibile, „lipitorile politice” sprijinite de conducătorii clasei politice româneşti încasează sume imense din banii publici, fără a avea performanţă în posturile în care sunt propulsaţi, fără să le pese că entităţile care-i plătesc sunt falimentare. Aşa nu se mai poate! ” declară deputatul Ion Răducanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare