Deputatul Ion Răducanu: „România are nevoie de un nou sistem administrativ”

0
658

Eficacitatea administrativă trebuie să aibă la bază eficienţa profesională” a declarat deputul UNPR Ion Răducanu într-o declaraţie politică în care îi critică aspru pe colegii săi parlamentari.

Pe lângă sistemul administrativ, Ion Răducanu mai critică şi abuzurile financiare şi etice al angajaţilor din sectorul public de către superiorii săi. Acesta cere reguli mai stricte de ordine în cadrul sistemelor publice, şi anume doar o poziţie de consilier administrativ pentru câte un funcţionar de stat; nici un conducător al unei entităţi în care statul este majoritat să nu aibă o retribuţie mai mare decât primul ministru; promovarea în funcţii de stat şi de guvern să aibă la bază pregătirea şi experienţa profesională necesară postului; interzicerea ocupării unei funcţii publice a unei persoane condamnate sau urmărite penal, iar o ultimă cerinţă este ca ministrul sau conducătorul unui organism central să răspundă cu funcţia pentru ceea ce se întâmplă în subordinea sa.

Conform deputatului, distrugerea României a fost datorată implantării, instalării, plasării şi angajării aşa ziselor lipitori sau căpuşe, a şmecherilor zilei în consiliile de administraţie în diverse companii şi agenţii naţionale, servicii deconcentrate şi organise nou înfiinţate după revoluţie.

În timp ce medicii, profesorii, poliţiştii, militarii şi oamenii de cultură sunt remuneraţi cu salarii penibile, „lipitorile politice” sprijinite de conducătorii clasei politice româneşti încasează sume imense din banii publici, fără a avea performanţă în posturile în care sunt propulsaţi, fără să le pese că entităţile care-i plătesc sunt falimentare. Aşa nu se mai poate! ” declară deputatul Ion Răducanu

Spune-ţi opinia civilizat!