AcasăStiriDin dragoste şi dreptate pentru timişoreni Ilie Bertea vrea în Senatul României!

Din dragoste şi dreptate pentru timişoreni Ilie Bertea vrea în Senatul României!

Vicepreşedintele PP-DD Timiş, Ilie Bertea are planuri mari pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Surpriza plăcută a alegerilor locale, Ilie Bertea depăşindu-l pe reprezentantul PDL Gheorghe Nodiţi în clasamentul cursei pentru fotoliul de primar al Timişoarei, liderul PP-DD doreşte să reprezinte Timişul în Parlament ca senator al Colegiului 2 Timişoara.
Ilie Bertea este optimist în privinţa şanselor sale, mai ales după ce s-a călit în lupta electorală la alegerile din iunie. De marţi el este oficial candidat al PP-DD şi speră să convingă pe alegătorii din colegiul său să îi acorde votul de încredere.

Redăm mai jos un interviu realizat de reporterul Vocii Timişului cu Ilie Bertea, un Ilie Bertea matur politic, care se pregăteşte de victorie din dragoste şi dreptate pentru timişoreni.

O.T. Domnule Bertea aţi fost surpriza plăcută a alegerilor locale. Ce aşteptări aveţi de la alegerile parlamentare?

Ilie Bertea Eu am ajuns în PP-DD cu o săptămână înainte de alegeri. Aveam 2% în sondaje. Am obţinut 10% şi sper să fiu ales senator pentru că eu doresc să schimbăm acest sistem incompetent şi corupt. Dacă mă întrebaţi dacă am probe în acest sens vă voi spune că le vedem la tot pasul. Sunt multe lucruri care nu ne plac şi clasa politică este de vină pentru asta. Sunt peste 1300 de fabrici care nu mai există, România are în jur de 5 milioane de şomeri. Eu vreau o Românie în care să se lucreze eficient. Noi suntem oameni de succes, buni manageri şi avem capacitatea să schimbăm România.

O.T. De ce aţi ales să candidaţi într-un colegiu considerat foarte greu, mai ales prin prisma competitorilor? De ce nu aţi mers de exemplu la un loc călduţ, aşa cum fac mulţi lideri ai altor partide?

I.B. Îmi place această întrebare. Eu am luat de la viaţă mereu ce a fost mai greu. În cei 30 de ani de activitate în administraţie am avut numai competiţii dure. Eu vreau să fiu exponentul timişorenilor, al prietenilor , al vecinilor mei. Eu vreau să le fac cunoscute problemele. De aceea eu cred că voi fi favorit în lupta cu adversarii mei. Le promit oamenilor dreptate, armonie şi pace socială. Contracandidaţii mei sunt oameni de treabă, dar au limite. Noi suntem o alternativă, şi eu personal sunt în luptă din cauza lor pentru că nu au făcut nimic pentru Timişoara şi pentru România în cei 22 de ani de guvernare. De aceea este momentul schimbării. PP-DD are cam 18% în sondaje şi sunt optimist pentru că aceste alianţe electorale au tot condus România şi vedeţi unde a ajuns ţara. Soluţia este PP-DD.

O.T. Care vor fi primele iniţiative legislative ale lui Ilie Bertea în cazul în care va primi votul de încredere al timişorenilor?

I.B. Împreună cu ceilalţi colegi ai mei din PP-DD vom încerca să impunem cât mai multe din cele 100 de puncte ale partidului. Primele 10 trebuie aplicate imediat. Vom schimba legislaţia muncii, va trebui să găsim soluţii pentru încurajarea românilor să revină în ţară, pentru scăderea ratei şomajului. Eu voi aduce în faţa colegilor problemele pe care mi le vor împărtăşi alegătorii. Eu sunt un luptător şi sunt sigur că voi reuşi să mă impun şi în parlament.

O.T. Cum vă caracterizaţi contracandidaţii?

I.B. Ei sunt oameni de treabă, au însă un mare defect. Sunt membri ai unor partide corupte şi incompetente. Este clar că dacă fac parte din acelaşi grup au împrumutat din defectele partidului. Mai bine s-ar retrage la casele lor, să îşi vadă de familie, pentru că politica nu se face aşa. Ce vedem pe scena politică acum este un fel de struţo-cămilă. Pe cine mai pune ştampila alegătorul de dreapta? Dar cel de stânga? Eu am un mare avantaj că nu am făcut politică. Le voi cere simpatizanţilor mei să facem un mic efort şi să câştig colegiul cu 50% plus 1ca să nu le dăm şanse la redistribuire. Noi suntem singurul partid fără aliaţi, fără aranjamente pe sub masă, vrem doar schimbare şi înlăturarea astfel a unui sistem corupt şi ineficient.

O.T. Care va fi strategia de campanie? Cum veţi aborda cetăţenii din colegiu_

I.B. Ilie Bertea este un tip atipic. Nu va face bannere ca în Coreea, cu poze din facultate. Voi pune poze cu mine aşa cum sunt, voi fi tranşant în mass-media şi voi lua la pas toate cartierele. Toate problemele oamenilor trebuie să devină problemele mele. Şi în acel moment eu am datoria de a merge în parlament şi le voi transforma în probleme naţionale şi Ilie Bertea se va bate pentru rezolvarea lui, pentru că Ilie Bertea este un învingător şi toată viaţa lui va fi aşa.

O.T. Un mesaj pentru timişorenii nehotărâţi, sau care pur şi simplu nu mai doresc să participe la vot după atâţia ani de dezamăgiri?

I.B. Fraţilor sunt un bun creştin, cinstit. Vă adresez chemarea pe care o strigam în 89 pe străzile Timişoarei.Români veniţi cu noi! Acum vă spun timişoreni veniţi cu mine pentru schimbare. Şi eu am fost dezamăgit de clasa politică. Nu vreau să cumpăr voturi, nu voi face asta vreodată. Doar prin ieşirea la vot puteţi evita fraudele. Vă stau la dispoziţie pentru orice nedumeriri. Eu nu doresc să vă prostesc, eu încerc să schimb ceva , să salvez ce se mai poate salva. Estze momentul să oprim căderea economică, socială, politică a României.

O.T.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente