Dosarul Moraviţa este un dosar fabricat prost, cu martori amnezici.

- Advertisement -
În urmă cu două luni v-am prezentat mai multe aspecte care conduceau la ideea că Dosarul Moraviţa este unul fabricat şi iată că au apărut noi dovezi care întăresc această idee.

În data de 17.05.2013 a avut loc un nou termen de judecată a dosarului Moraviţa 1, termen la care au fost audiaţi o parte a martorilor propuşi de către D.N.A. şi surpriză, martorii nu şi-au mai menţinut declaraţiile date în faţă procurorilor în faza de urmărire penală.

Dacă pe inculpați am fi putut să nu-i credem când au spus că nu-şi mai menţin declaraţiile date în faza de urmărire penală pentru că acestea au fost date sub presiune, iată că a venit şi rândul martorilor să susţină acelaşi lucru şi reţineţi că aceşti martori nu sunt cei propuşi de Apărare ci de către D.N.A.

Martorii au declarat pe de o parte că nu-şi mai amintesc ce au declarat în faţă procurorilor şi pe de altă parte că au dat acele declaraţii sub presiunea că vor fi arestaţi dacă nu respectă indicaţiile procurorilor.

Din punct de vedere psihologic, afirmaţiile nereale (mincinoase) vor fi uitate cel mai uşor de către cel care le-a făcut şi numai cele reale vor fi păstrate în memorie un timp îndelungat.

Aceste practici ale D.N.A. sunt interzise de lege prin art. 68 alin.1 CPP dar se pare că nimeni nu este interesat să ia vreo măsură pentru a stopa aceste apucături comuniste.

La finalul şedinţei de judecată a luat cuvântul apărătorul lui D.V., avocatul S.A., care a ridicat o excepţie cu privire la anumite acte administrative emise de către conducerea Poliţiei de Frontieră, acte prin care inculpatul D.V. a fost detaşat de la S.P.F. Deta la S.P.F. Moraviţa împreună cu investigatorul V.M.C.

Ulterior a luat cuvântul inculpatul D.V. care a spus că a făcut un memoriu către Ministrul Afacerilor Interne pentru a primi lămuriri cu privire la acea detaşare, iar Ministrul a trimis spre soluţionare memoriul către I.G.P.F. care a răspuns: ( răspunsul îl poate da D.N.A.-ul.)

Înţelegem din aceste aspecte că D.N.A.-ul a acţionat ca un regizor de film, mutând poliţiştii de frontieră de la un sector la altul şi de la o tură la alta folosind în punctul culminant două elicoptere, aproximativ 300 autovehicole şi 1200 de poliţişti şi mascaţi pentru a da o notă gravă şi pentru a da credibilitate scenariului.

Excepţia ridicată a fost respinsă de către Doamna Judecător pe motiv că la dosar pot exista şi alte dovezi care să dovedească provocarea D.N.A. şi chiar a avut dreptate pentru că la dosar chiar există câteva înregistrări audio-video care demonstrează că investigatorul nu a avut o activitate pasivă de strângere a datelor şi informaţiilor aşa cum prevede legea, ci a acţionat ca un agent provocator.

Menţionăm că relevante sunt înregistrările din data de 25.10.2010 unde investigatorul V.M.C. relatează despre faptul că el l-a mutat pe inculpatul D.V. la Moraviţa printr-un singur telefon dat la Bucureşti şi că în situaţia în care D.V. (în calitate de şef de tură) nu-l va planifica să efectueze serviciul unde îşi doreşte, îl va muta la Beba Veche; înregistrările din data de 26.10.2010 de unde reiese că investigatorul era singurul poliţist care ştia despre existenţa ţigărilor în maşini; înregistrările din noaptea de 04/05.11.2010 în care investigatorul îl încurajează pe inculpatul D.V. să stea liniştit că ei doi nu vor păţi nimic chiar dacă se schimbă regimul politic.

 foto:debanat.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare