De la instalarea lui Nicolae Robu ca primar al Timișoarei, Daniel Funeriu – fostul ministru al educației – a lansat o serie de atacuri la adresa PSD Timiș și a membrilor marcanți ai filialei județene și locale ai acestui partid. Ultima ”ieșire” a fostului ministru a avut loc chiar ieri, când a atacat dur PSD, susținând că Partidul Social Democrat are furtul în sânge.

”PSD are furtul electoral în sânge. Cer tuturor partidelor anti-PSD (în special PMP, FC, PNL, PDL, PNTCD) să facă un prim pas: Protocolul pentru Alegeri Corecte (PAC). Acesta să conțină angajamentele următoare:
1) acțiuni comune în secțiile de vot și în afara lor, pentru a împiedica furtul celor de la PSD;
2) conturi de campanie transparente;
3) desemnarea unei echipe de coordonare la nivel tehnic;
4) împiedicarea mituirii electoratului vulnerabil.

Din păcate nici marea (PMP, PNTCD, PNL, PDL, FC, NR), nici mica (PMP, FC) uniune a dreptei nu s-a putut realiza înainte de europarlamentare. Din multe motive, nu numai frecvent invocatul „orgoliu”. Chiar dacă rămânem concurenți e clar că ne unește lupta împotriva furtului instituționalizat practicat de PSD. Voi propune ca partidele anti-PSD din Timișoara să fie primele care semnează acest Protocol pentru Alegeri Corecte, mai ales că avem și alegeri parțiale în colegiul 3. Și un mic mesaj pentru susținătorii mei: facem o campanie frumoasă, senină, destinsă și cu bun simț și îi batem. Așa cum Poli a bătut-o pe Celtic în 1980 (am fost la meci!)” a anunțat Funeriu prin intermediul unui comunicat, pe data de 1 mai.

După trimiterea acestui comunicat, Funeriu a revenit, pe Facebook, unde a ținut să facă unele precizări legate de ”apropierea” sa față de Capitala banatului, explicând pentru ”pesediștii care vor sări ca arși” că de când s-a născut și până la momentul păărăsirii României pentru a studiaîn Franța, acesta a locuit în Timișoara. ”Prevăd o groază de pesediști care vor sări ca arși și vor spune: ce are Funeriu cu Timișoara? Păi simplu: practic de când m-am născut (1971) până în 1988 când am plecat în Franța (cu o scurtă întrerupere 1976-1977 datorată decesului mamei mele) am locuit în Timișoara. La Școala Generală 18, după care la Liceul de Filologie Istorie (chimie biologie). Vor mai întreba: ce-a făcut Funeriu pentru Timișoara? Un prim exemplu: în mandatul meu fiecare Universitate din Timișoara a primit finanțare europeană de câte 10 milioane de Euro pentru câte un institut de cercetare” a scris fostul ministru al educației.