Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

E GATA! Piața Libertății se inaugurează MIERCURI! Vezi cine asigura muzica VECHE

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
17 ° C
18.4 °
15.1 °
84 %
3.1kmh
0 %
mar
26 °
mie
27 °
joi
27 °
vin
27 °
sâm
24 °

Municipalitatea din Timișoara a anunțat oficial că pe data de 30 decembrie 2015 va avea loc marea inagurare a Pieței Libertății, după ce aceasta a fost reabilitată cu ajutorul fondurilor europene.

Vechea Piața de Paradă sau Parade Platz, așa cum s-a numit Piața Libertății în vremuri de demult, va fi inaugurată cu muzică din aceeași perioadă. Astfel, miercuri, cu începere de la ora 12:00, fondul sonor de la tăierea panglicii va fi susținut de trupa tinerilor menestreli, Peregrinii, cei care vor readuce în prim-plan trecutul vechii piețe a cetății Timișoarei. Muzica medievală, otomană și de secol XIX va marca inaugurarea acestui spațiu, evenimentul fiind programat în aer liber.

La această oră se fac ultimele retușuri în zonă, după ce în ultimele zile s-a montat deja mare parte din mobilierul urban, s-au plantat copaci, s-au mutat bilele care ”străjesc” liniile de tramvai și s-au încheiat mare parte din lucrările care se mai fac în vederea conservării vestigiilor arheologice turrcești și austriece scoase la iveală odată cu săpăturile care au fost făcute în pentru reabilitarea Pieței. Singurul loc unde se mai lucrează de zor este ”Fântâna austriacă”, în jurul căreia urmează să fie montate băncuțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare