Eroii de acum 4 decenii revin în iarbă

0
935

Timişoara îşi readuce în teren eroii de acum 40 de ani, care au adus unicul titlu naţional la rugby pe Bega. Partida dintre echipa din 1972 şi o generaţie a rugbyştilor din anii ‘80 se va disputa sâmbătă, după întâlnirea de Superligă dintre actuala formaţie timişoreană şi Farul Constanţa. Pe gazon, din formaţia campioană din 1972 se va afla şi Iuliu Peter, care a vorbit despre evenimentele de după acea finală.

 “După ani de dispute cu bucureștenele Steaua, Dinamo și Grivița Roșie, am reușit să câștigăm acest titlu după un meci decisiv, cu Știința Petroșani. Apoi am mai avut două meciuri la Bârlad și Constanța, pe care bineînțeles le-am câștigat. După meciul cu Bârlad, la întoarcere, am fost așteptați dimineața în gară de foarte mulți studenți, cu steaguri și cu o fanfară. Țin minte că am venit pe jos din gară până la Universitate, unde am avut parte de o primire călduroasă din partea cadrelor didactice.” Iuliu Peter, jucător – Universitatea Timişoara (1972)

La conferinţa dinaintea meciului s-a aflat şi Mihai Comănici, rugbyst care nu a făcut parte din formaţia campioană, dar a luat bronzul naţional în 1974 cu Universitatea.

„În acel sezon, 1972, am jucat în tur cu Dinamo la Timișoara, iar în februarie, după ce m-am întors din armată, am revenit la Grivița Roșie și am jucat tot în deplasare contra Universității. Ambele meciuri au fost la fel de grele, pentru că ambele le-am pierdut. Timișoara a avut atunci noțiunea de echipă mai pregnantă față de toate celelalte”. Mihai Comănici, jucător – Universitatea Timişoara (1974)

După partida disputată de foştii campioni ai României, pe gazonul stadionului Gheorghe Răşcanu va cânta Mircea Baniciu, iar organizatorii promit şi alte surprize.

Adrian Vărzaru

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.