Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEXCLUSIV despre ExclusivTM, sau cum să devii un jurnalist penibil, ascuns în...

EXCLUSIV despre ExclusivTM, sau cum să devii un jurnalist penibil, ascuns în spatele unor nume fictive, aşa cum face Cristi Poelincă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Oamenii care trec din presă, fie ea locală, fie naţională, au, sau cel puţin aşa ar fi normal, ceva şcoală. Indiferent că vorbim despre Facultatea de Jurnalism, sau de orice alte studii, dar cu tragere spre acest „sport”, nu poţi să fi jurnalist bătându-ţi joc de ceilalţi colegi, sau pe înţelesul microbiştilor „nu poţi deveni mare fotbalist păcălind fotbalul”.

De circa un an de zile, în peisajul presei locale a apărut un portal, pe numele său exclusivtm.ro – un site care se vrea monden, un site pe care apar fel de fel de articole despre tot ce e fie „sexy”, fie „porno”, fie „eleve”, fie neveste de poliţişti, interlopi – stăpâni ai oraşului sau mai puţin „stăpâni”, oameni care s-au pozat în diferite ipostaze şi au făcut pozele publice pe reţele de socializare, s-au bătut prin oraş sau şi-au tăiat gâtul cu săbii şi topoare – toate acestea sunt „mondenităţi” dacă ţinem cont de faptul că toate îşi fac loc acolo. Din păcate, ca şi latură deloc profesionlă, articolele sunt însoţite întotdeauna de imagini (poze) furate de pe celebra reţea de socializare Facebook, fără acordul celor care apar în ele. Iar dacă unora le convine faptul că-şi fac publicitate, fie ea şi negativă, unele persoane rămân stupefiate de apariţia lor în presă. O altă „sursă” de preluare a imaginilor atunci când vine vorba despre „mondenităţi” locale, este, desigur, presa locală online. Dacă în unele cazuri jurnalistul din „spatele” exclusivtm a furat galerii întregi de imagini, fie cu rugbiştii de la RCM, fie cu luptătorul Florin Ilie, dar şi cu multe alte personaje, în alte situaţii acesta a apelat inclusiv la fotografierea propriului televizor pe un program românesc unde era difuzată o ştire despre deja celebra „Palmişoara”.

Mai grav de atât articolele apărute pe site-ul cu pricina erau semnate, până nu demult, de un anume George Ardelean – un personaj fictiv, însă, de la o vreme încoace, adevăratul „fost ziarist” aşa cum se dedă personajul din spatele acestui portal, pe Facebook, începe să se semneze cu propriile iniţiale –„C.P.”

Este vorba despre nimeni altul decât Cristi Poelincă (foto) – fost jurnalist de „can-can” prin presa naţională, care, aşa cum se deduce, nu are curajul să răspundă pentru propria activitate şi mai ales pentru faptul că fură câte puţin din fiecare parte, pentru a trăi bine pe spatele jurnaliştilor adevăraţi, adică cei care se zbat să facă ceva în profesia asta, să-şi construiască o carieră pe propria muncă.

La fel de grav e faptul că, datorită „eroticului” promovat excesiv pe propriul site, acesta atrage „privitori” pasionaţi de incultură şi prost-gust!

E foarte trist că într-o lume în care oamenii aleargă să prindă ziua de mâine pentru a avea ce pune pe masă poimâine, unii fentează viaţa şi îşi bat joc pur şi simplu de cei din jurul lor.

Foto:Facebook – Cristi Poelincă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Hoții și vardiștii! IPJ Timiș nu are timp să prindă un hoț minor, care terorizează Timișoara, pentru că e foarte ocupat cu migranții

Povestea de astăzi este despre o femeie curajoasă. O reprezentantă a sexului frumos care,...

Politia Locala Timisoara: ”ATENTIE în aglomeratie! Hotii nu intra in vacanta!”

Poliția Locală din Timișoara atrage atenția asupra faptului că hoții nu intră în concediu...

Vacantele achizitionate online, mai scumpe cu 4%. Cele offline, plus 22%, fata de 2018

La nivel mondial, industria turismului online a crescut, de la an la an, iar...