Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportFatai, primul fotbalist de culoare, naturalizat, care ar putea îmbrăca tricoul naționalei...

Fatai, primul fotbalist de culoare, naturalizat, care ar putea îmbrăca tricoul naționalei României

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

România este pe care să naturalizeze primul fotbalist de culoare din istoria naționalei de fotbal. Procedeul este lung și anevoios din păcate pentru noi, iar ”pe fir” a intrat și Federația Internațională de Fotbal (FIFA).

Diriguitorii fotbalului mondial au anunțat cu două luni în urmă că atacantul Astrei Giurgiu, Kehinde Abdul Feyi Fatai, căci despre el este vorba, nu va putea juca în naționala (încă) antrenată de Victor Pițurcă datorită faptului că la momentul la care acesta a evoluat în naționala de tineret a Nigeriei -țara sa natalaă-, nu primise încă și cetățenia română.

Între timp, pare că situația ia o nouă întorsătură. „FIFA a zis că sunt șanse, dar să vedem. trebuie să facem lucrurile mai departe să vedem. De la FIFA au vorbit și cu cei din Nigeria și… Întâi să rezolv cu ultimul test și o să vedem. Vreau să joc pentru România” a spus Fatai la DolceSport.

Vârful Astrei s-a născut la Abuja, în Nigeria, pe data de 1 iulie 1990. La cei 24 de ani, Fatai este cotat la 1,6 milioane de euro de transfermarkt-site specializat în evaluarea fotbașitilor. Atacantul a înscris 34 de goluri în 93 de meciuri jucate pentru echipa din Giurgiu.

Foto:dolce-sport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare