Constantin-Duma

Exces de zel și o doză mare de ridicol a angajaților firmei de pază de la Spitalul Județean Timișoara, WBC Box Guard. Cunoscutul fotograf timișorean Constantin Duma a avut parte în această după-amiază de un moment hilar și stupefiant totodată, atunci când a fost atenționat verbal într-un mod vehement de o persoană angajată la firma de pază, spunându-i că nu are voie să fotografieze spitalul de pe domeniul public.

În ciuda faptului că fotograful se afla pe domeniul public, paznicul a susținut sus și tare că trebuia să primească avizul din partea lui Vasile Dragomir, directorul administrativ, pentru a face fotografii, clipă în care cei doi s-au îndreptat către acesta. Și ca momentul să fie și mai penibil, nici acesta nu știa care sunt cu adevărat atribuțiile unor angajați ai unei firme ca WBC Box Guard, plătită din banii statului, spunându-i lui Constantin Duma că trebuia să-și ceară voie, ca cetățean, să facă fotografii de pe domeniul public.

„Nici nu i-am spus cine sunt și ce fac, pentru că nu e treaba lui. Sunt cetățean simplu și fac poze din stradă. Cineva-i plătește pe ăștia până la urmă, niște indivizi care pierd vremea pe banii statului. Nu înțeleg cum a gândit când m-a luat să-mi țină morală că fac fotografii”, a spus, indignat, fotograful Constantin Duma.

La fel de consternat s-a arătat și directorul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, care s-a arătat surprins de cele întâmplate. „Pe domeniul public se poate filma orice. În interior este altceva. Dacă o persoană vrea să-și facă poze cu spitalul, o poate face pentru că e domeniul public. Nu-ți poate interzice nimeni să faci fotografii. Cred că a fost un exces de zel și o lipsă de comunicare”, a declarat directorul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here