FOTO Internetul gratuit din parcurile timișorene dăunează grav „decorului”! Pe bani publici!

- Advertisement -
Zilele trecute, administraţia locală din Timişoara anunţa cu surle şi trâmbiţe că o parte dintre cele mai importante parcuri din Capitala Banatului vor avea „în dotarea standard” internet wireless.

Acţiunea a ajuns „la rând” după circa un an de zile de la data la care primarul Nicolae Robu a promis că va pune la dispoziţia timisorenilor, internet gratuit în parcurile din oraş.

Începând cu săptămâna trecută, WiFi-ul funcţionează în Parcul Rozelor, în cel din zona Girocului, Parcul Carmen Sylva, la Grădina Zoologică şi în Parcul Poporului, urmând ca din această săptămână să fie puse în funcţiune şi cele din Parcul Karlsruhe şi Parcul Copiilor.

Ei bine, din imaginile existente în galeria foto, se poate observa că lucrările efectuate în Parcul Karlsruhe sunt un adevărat dezastru ecologic, întrucât, odată scos pământul cu tot cu gazonul „aferent”, acesta nu a mai încăput la loc peste tuburile ce conţin cablajele, soluţia fiind „aşezarea” bucăţilor de pământ pe locul de unde au fost scoase, chiar dacă acestea arată acum mai degrabă ca o bordură, decât a ceea ce a fost cândva.

Investiţia, în valoare de circa 70.000 de euro, este suportată în totalitate de o companie de telefonie mobilă, cu care Primăria Timişoara are contract, însă cei care lucrează la aceste proiecte se vede că nu le pasă de banii publici, cu care, în mod evident, se va face „corecţia” cu aducerea la nivel, în imagini fiind vorba despre un parc reconstruit aproape de la zero, pe bani frumoşi.

Dacă ţinem cont de faptul că în viitorul apropiat, vor mai fi amplasate şi mese în parcurile respective pentru ca timişorenii să-şi poată consulta laptopurile direct în parc, să ne aşteptăm probabil să fie scoşi şi copacii bătrâni de zeci de ani? Sau vor fi distruse aleile din pavajul cel scump? Dar mai bine să nu dăm idei!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare