Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Începe ”Săptămâna prevenirii criminalității”. Vezi programul polițiștilor din Timiș, în cadrul evenimentului

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

În perioada 29 septembrie – 3 octombrie se va derula, la nivel naţional, cea de-a noua ediţie a evenimentului ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în cadrul căruia vor fi abordate cinci paliere de interes instituţional: delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, furturile, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră.

În această săptămână, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş, împreună cu partenerii (Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş, Fundația Serviciilor Sociale Bethany Timișoara, Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului din România – Timișoara, Organizația ”Salvați Copiii”, etc.), vor desfăşura activităţi pentru îmbunătăţirea parteneriatului Poliţie – Comunitate.

Activităţile desfăşurate vor fi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi fiind destinată unei teme distincte, astfel:

Luni, 29 septembrie – Prevenirea delincvenţei juvenile;
Lansarea evenimentului
Lansarea Camoaniei ,,Violența este arma celor slabi” destinată prevenirii violențelor de orice gen în incinta, zonele adiacente și în alte locuri frecventate de elevii din învățământul gimnazial și liceal.

Marți, 30 septembrie – Prevenirea victimizării minorilor;
Lansarea Campaniei ,,Violenţa în familie, cauză a delincvenţei juvenile”, privind consecinţele violenţei asupra dezvoltării normale a copiilor.
Organizarea unui simpozion pe tema prevenirii delincvenței juvenile și reducerea victimizării minorilor.

Miercuri, 1 octombrie – Prevenirea infracţiunilor de furt;
Finalizarea Campaniei ”Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi!” prin organizarea unei acțiuni de prevenire pe raza municipiului Timișoara.

Joi, 2 octombrie – Prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă;
Organizarea şi derularea unei acţiuni de prevenire a violenței în familie.

Vinei, 3 octombrie – Siguranţă rutieră.
Vor fi desfăşurate acţiuni în principalele intersecţii din oraşe în scopul informării şoferilor şi a celorlalţi participanţi la trafic pentru adoptarea unei conduite preventive în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii vor fi prezenţi în şcoli şi grădiniţe unde vor susţine cursuri de informare pe linie rutieră.

Totodată, pe timpul desfășurării activităţilor vor fi distribuite materiale informativ-preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare