Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

INSOMNIA -CÂTEVA METODE DE A O COMBATE

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

INSOMNIA -CÂTEVA METODE DE A O COMBATE 1Într-o enumerare a motivelor pentru care oamenii ajung la medic, insomnia se situează imediat după răceală, tulburările digestive şi durerile de cap. Odinioară, medicii ar fi prescris imediat un sedativ pentru a vă ajuta să vă recăpătaţi somnul, dar azi lucrurile stau cu totul altfel.Cu fiecare an care trece, cercetătorii şi doctorii dobândesc tot mai multe informaţii despre somn şi îşi diversifica metodele de tratament ale insomniei.

Faceţi-vă un obicei riguros de somn -7 zile pe săptămână.

Specialiştii în medicina somnului insista ca oamenii să-şi formeze obişnuinţe. Cheia este să fi dormit suficient, încât să poţi funcţiona peste zi fără să fii năuc. Pentru a realiza acest obiectiv, încercaţi să mergeţi la culcare la aceiaşi oră în fiecare seară.La fel de important este să vă treziţi la aceiaşi oră dimineaţa.

Nu pierdeţi timpul în pat. Specialiştii sunt de acord că nu există o perioadă normală de somn pentru un adult. Media este de 7-8 ore, dar unele persoane funcţionează bine şi după numai 5 ore, în timp ce alţii au nevoie de 10 ore de somn.De aceea mergeţi la culcare numai când vă e somn.

Organizaţi-vă o perioadă liniştită înainte de culcare.Cu 1-2 ore înainte de a merge la culcare, îngăduiţi-vă un răgaz de 10 minute, timp în care să vă gândiţi la evenimentele de peste zi şi să vă planificaţi ziua următoare. Acest exerciţiu vă va ajuta să vă eliberaţi mintea de mărunţişurile care odată ajuns sub plapumă vă pot ţine treaz.

Evitaţi stimulentele la căderea serii. Cafeaua, cola şi chiar ciocolată conţin cofeină, un stimulent puternic care vă poate menţine treaz aşa că încercaţi să nu la consumaţi după ora 4 după-amiaza.

Faceţi o baie caldă cu 4-5 ore înainte de ora de culcare.Vă va ridica temperatura şi pe măsură ce temperatura, şi pe măsură ce temperatura începe să scadă, se instalează şi oboseala, înlesnind somnul.

În orice caz, cheia succesului este disciplina. Psihologul Michael Stevenson spune:” Somnul este un fenomen fiziologic natural, dar este şi un comportament învăţat”.

INSOMNIA -CÂTEVA METODE DE A O COMBATE 2

 

 

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare