Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriINSOMNIA -CÂTEVA METODE DE A O COMBATE

INSOMNIA -CÂTEVA METODE DE A O COMBATE

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Într-o enumerare a motivelor pentru care oamenii ajung la medic, insomnia se situează imediat după răceală, tulburările digestive şi durerile de cap. Odinioară, medicii ar fi prescris imediat un sedativ pentru a vă ajuta să vă recăpătaţi somnul, dar azi lucrurile stau cu totul altfel.Cu fiecare an care trece, cercetătorii şi doctorii dobândesc tot mai multe informaţii despre somn şi îşi diversifica metodele de tratament ale insomniei.

Faceţi-vă un obicei riguros de somn -7 zile pe săptămână.

Specialiştii în medicina somnului insista ca oamenii să-şi formeze obişnuinţe. Cheia este să fi dormit suficient, încât să poţi funcţiona peste zi fără să fii năuc. Pentru a realiza acest obiectiv, încercaţi să mergeţi la culcare la aceiaşi oră în fiecare seară.La fel de important este să vă treziţi la aceiaşi oră dimineaţa.

Nu pierdeţi timpul în pat. Specialiştii sunt de acord că nu există o perioadă normală de somn pentru un adult. Media este de 7-8 ore, dar unele persoane funcţionează bine şi după numai 5 ore, în timp ce alţii au nevoie de 10 ore de somn.De aceea mergeţi la culcare numai când vă e somn.

Organizaţi-vă o perioadă liniştită înainte de culcare.Cu 1-2 ore înainte de a merge la culcare, îngăduiţi-vă un răgaz de 10 minute, timp în care să vă gândiţi la evenimentele de peste zi şi să vă planificaţi ziua următoare. Acest exerciţiu vă va ajuta să vă eliberaţi mintea de mărunţişurile care odată ajuns sub plapumă vă pot ţine treaz.

Evitaţi stimulentele la căderea serii. Cafeaua, cola şi chiar ciocolată conţin cofeină, un stimulent puternic care vă poate menţine treaz aşa că încercaţi să nu la consumaţi după ora 4 după-amiaza.

Faceţi o baie caldă cu 4-5 ore înainte de ora de culcare.Vă va ridica temperatura şi pe măsură ce temperatura, şi pe măsură ce temperatura începe să scadă, se instalează şi oboseala, înlesnind somnul.

În orice caz, cheia succesului este disciplina. Psihologul Michael Stevenson spune:” Somnul este un fenomen fiziologic natural, dar este şi un comportament învăţat”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sfatul unui medic din WUHAN despre COVID 19

Iată sfatul unui medic aflat în WUHAN în plin focar de CORONAVIRUS Dacă...

Dacă eşti fumător trebuie să citeşti neapărat acest articol

În principal, persoanele fumătoare sunt direct expuse unor afecţiuni cronice precum cancer pulmonar, bronşită,...

Tânăr de 18 ani ÎNJUNGHIAT în zona Sălii Constantin Jude, după ce a ieşit din club. Vezi ce spune Poliţia

Un apel disperat a pus pe jar Serviciul de Urgenţă 112, azi-dimineaţă. Câţiva tineri...