Transfer aeroport
3.3 C
Timișoara
27-feb.- 2020
Transfer aeroport

INSOMNIA -CÂTEVA METODE DE A O COMBATE

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Într-o enumerare a motivelor pentru care oamenii ajung la medic, insomnia se situează imediat după răceală, tulburările digestive şi durerile de cap. Odinioară, medicii ar fi prescris imediat un sedativ pentru a vă ajuta să vă recăpătaţi somnul, dar azi lucrurile stau cu totul altfel.Cu fiecare an care trece, cercetătorii şi doctorii dobândesc tot mai multe informaţii despre somn şi îşi diversifica metodele de tratament ale insomniei.

Faceţi-vă un obicei riguros de somn -7 zile pe săptămână.

Specialiştii în medicina somnului insista ca oamenii să-şi formeze obişnuinţe. Cheia este să fi dormit suficient, încât să poţi funcţiona peste zi fără să fii năuc. Pentru a realiza acest obiectiv, încercaţi să mergeţi la culcare la aceiaşi oră în fiecare seară.La fel de important este să vă treziţi la aceiaşi oră dimineaţa.

Nu pierdeţi timpul în pat. Specialiştii sunt de acord că nu există o perioadă normală de somn pentru un adult. Media este de 7-8 ore, dar unele persoane funcţionează bine şi după numai 5 ore, în timp ce alţii au nevoie de 10 ore de somn.De aceea mergeţi la culcare numai când vă e somn.

Organizaţi-vă o perioadă liniştită înainte de culcare.Cu 1-2 ore înainte de a merge la culcare, îngăduiţi-vă un răgaz de 10 minute, timp în care să vă gândiţi la evenimentele de peste zi şi să vă planificaţi ziua următoare. Acest exerciţiu vă va ajuta să vă eliberaţi mintea de mărunţişurile care odată ajuns sub plapumă vă pot ţine treaz.

Evitaţi stimulentele la căderea serii. Cafeaua, cola şi chiar ciocolată conţin cofeină, un stimulent puternic care vă poate menţine treaz aşa că încercaţi să nu la consumaţi după ora 4 după-amiaza.

Faceţi o baie caldă cu 4-5 ore înainte de ora de culcare.Vă va ridica temperatura şi pe măsură ce temperatura, şi pe măsură ce temperatura începe să scadă, se instalează şi oboseala, înlesnind somnul.

În orice caz, cheia succesului este disciplina. Psihologul Michael Stevenson spune:” Somnul este un fenomen fiziologic natural, dar este şi un comportament învăţat”.

 

 

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,690FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

VIDEO Stadionul Dan Păltinişanu împlineşte azi 50 de ani. Vezi cum a fost construit

Inaugurat pe 1 Mai 1963, "casa" echipei de fotbal Politehnica Timişoara, stadionul Dan Păltinişanu, este între cele mai mari...