elevi-liceu

Viceprimarul Dan Diaconu a anunțat astăzi  că Primăra Municipiului Timișoara a adoptat lista de dotări pentru unitățile educaționale, iar valoare totală a investiției va fi de 2.7 milioane de lei, sumă din care se vor achiziționa și moderniza o parte din liceele și școlilor din oraș. Potrivit  lui Diaconu, din acești bani se vor cumpăra calculatoare, videoproiectoare, tablete și sisteme de supraveghere video, dar și echipament de profil pentru liceele specializate pe un anumit domeniu:

„Am adoptat lista de dotări pentru unitățile educaționale la școli, suma este 2.700.000 de lei, sumă importantă ca valoare și ca număr de obiecte pe care reușim să le achiziționăm. Sunt câteva cifre pe care aș vrea să vi le zic: vom cumpăra peste 300 de calculatoare, 30 de videoproiectoare, 25 de tablete de Smartphone precum și alte dotări, dar și sisteme de supraveghere video, alarme antiefracție pentru 30 de școli cât și echipamente specifice pentru liceele tehnologice sau care au o activitate specifică într-un anumit domeniu.Vom doata laboaratoare  de ultimă generație pentru liceele tehnice dar și manechine de resuscitare sau simulatoare de injecții pentru Ana Alsan.”

Un fapt inedit va fi achiziționarea și montarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități în cadrul unor școli, care până acum lipseau din majoritatea unităților de învățământ din Timișoara. Viceprimarul a recunoscut că această problemă nu a fost suficient abordată:

„În cadrul acestei dotări, amintesc de rampe pentru persoanele cu dizabilități. E o problemă care nu a fost abordată destul de energic, dar care trebuie dezvoltată mai mult, vom cumpăra peste 10 rampe și cred că e un gest de normalitate pentru persoanele care chiar au nevoie ele. Considerăm educația ca fiind o prioritate majoră a acestei administrații.”

Pe lângă aceste investiții generale, penelistul a anunțat că s-a semnat contractul de execuție a modernizării unui corp din cadrul liceului Grigore Moisil, mai specific, a imobilului de pe Gheorghe Doja nr.27-29. Lucrările au scopul de a amenaja 19 noi săli de clasă pentru ca elevii care fac ore de după-masă să poată veni la școală de dimineață.

„Vreau să vă anunț că am semnat contractul de execuție la liceul Moisil, corpul de pe Gheorghe Doja, nr. 27-29. Ordinul de începere a lucrărilor va fi gata în această săptămână. Când aceste lucrări vor fi finalizate, Moisil va cuprinde 19 noi săli de clasă pentru învățământul primar, o sală de sport, sală pentru afterschool dar și o sală multimedia. Valoarea totală a proiectului este de 1.950.000 lei. Vrem ca finalizarea să fie înainte de 15 septembrie, începutul noului an școlar, pentru ca Grigore Moisil să se alinieze la standardul c școlilor care fac ore de dimineață.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.