Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieInvestiții importante pentru școlile din Timișoara. La Moisil se vor construi 19...

Investiții importante pentru școlile din Timișoara. La Moisil se vor construi 19 săli de clasă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Viceprimarul Dan Diaconu a anunțat astăzi  că Primăra Municipiului Timișoara a adoptat lista de dotări pentru unitățile educaționale, iar valoare totală a investiției va fi de 2.7 milioane de lei, sumă din care se vor achiziționa și moderniza o parte din liceele și școlilor din oraș. Potrivit  lui Diaconu, din acești bani se vor cumpăra calculatoare, videoproiectoare, tablete și sisteme de supraveghere video, dar și echipament de profil pentru liceele specializate pe un anumit domeniu:

„Am adoptat lista de dotări pentru unitățile educaționale la școli, suma este 2.700.000 de lei, sumă importantă ca valoare și ca număr de obiecte pe care reușim să le achiziționăm. Sunt câteva cifre pe care aș vrea să vi le zic: vom cumpăra peste 300 de calculatoare, 30 de videoproiectoare, 25 de tablete de Smartphone precum și alte dotări, dar și sisteme de supraveghere video, alarme antiefracție pentru 30 de școli cât și echipamente specifice pentru liceele tehnologice sau care au o activitate specifică într-un anumit domeniu.Vom doata laboaratoare  de ultimă generație pentru liceele tehnice dar și manechine de resuscitare sau simulatoare de injecții pentru Ana Alsan.”

Un fapt inedit va fi achiziționarea și montarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități în cadrul unor școli, care până acum lipseau din majoritatea unităților de învățământ din Timișoara. Viceprimarul a recunoscut că această problemă nu a fost suficient abordată:

„În cadrul acestei dotări, amintesc de rampe pentru persoanele cu dizabilități. E o problemă care nu a fost abordată destul de energic, dar care trebuie dezvoltată mai mult, vom cumpăra peste 10 rampe și cred că e un gest de normalitate pentru persoanele care chiar au nevoie ele. Considerăm educația ca fiind o prioritate majoră a acestei administrații.”

Pe lângă aceste investiții generale, penelistul a anunțat că s-a semnat contractul de execuție a modernizării unui corp din cadrul liceului Grigore Moisil, mai specific, a imobilului de pe Gheorghe Doja nr.27-29. Lucrările au scopul de a amenaja 19 noi săli de clasă pentru ca elevii care fac ore de după-masă să poată veni la școală de dimineață.

„Vreau să vă anunț că am semnat contractul de execuție la liceul Moisil, corpul de pe Gheorghe Doja, nr. 27-29. Ordinul de începere a lucrărilor va fi gata în această săptămână. Când aceste lucrări vor fi finalizate, Moisil va cuprinde 19 noi săli de clasă pentru învățământul primar, o sală de sport, sală pentru afterschool dar și o sală multimedia. Valoarea totală a proiectului este de 1.950.000 lei. Vrem ca finalizarea să fie înainte de 15 septembrie, începutul noului an școlar, pentru ca Grigore Moisil să se alinieze la standardul c școlilor care fac ore de dimineață.”

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Matrix userist! Viceprimarul Ruben Lațcău se luptă cu micuța mafie INEXISTENTĂ a reparațiilor din școlile publice

Un adevărat circ a început între viceprimarul userist al Timișoarei, Ruben Lațcău, și predecesorul...

38 de clase modulare se montează, în această vara, pentru elevii din Timisoara

A început procesul de montare a noilor clase modulare la mai multe școli din...

Raul Pătrașcu, micul Peter Pan din fruntea Spitalului Județean Timișoara

Fără doar și poate, Raul Pătrașcu, de-acum celebrul și mult trâmbițatul absolvent de “Yale”...