La o zi după protestul de la Timișoara, Credit Europe Bank promite ”rate reduse” la creditele contractate în franci elvețieni

- Advertisement -

Dacă ieri un timișorean se ducea la bancă pentru a-și achita o parte din rata scadentă cu câteva kilgrame de monede, sub formă de protest față de creșterea extrem de mare a francului elvețian pe piața valutară, astăzi, Credit Europe Bank anunță că urmăreşte protejarea clienţilor săi faţă de consecinţele negative cauzate de creşterea din ultima perioadă a francului elveţian, faţă de moneda naţională.

”Înţelegem impactul economic al evoluţiei recente a cursului de schimb al CHF asupra clienţilor noştri şi suntem preocupaţi de găsirea de soluţii pentru susţinerea lor în faţa consecinţelor unui mediu valutar volatil”, anunţă oficialii Credit Europe Bank România, explicând această acţiune de reducere a ratei dobânzii.

Rata dobânzii se va diminua pentru întreg portofoliul de credite în CHF cu dobândă variabilă prin utilizarea valorii de la data de 4 februarie 2015 a indicelui LIBOR 3M de ”- 0.869%” şi respectiv LIBOR 6M de ”- 0.760%”. Actualizarea indicelui LIBOR se face astfel în avans faţă de data fixată în contractele de creditare şi această nouă valoare va fi aplicabilă până la următorul termen de revizuire a dobânzii variabile, astfel cum este deja stipulat în cazul fiecărui contract de credit. Această măsură se va aplica inclusiv în cazul creditelor aflate deja în perioada de restructurare.

”Vom analiza de asemenea soluţii suplimentare pentru clienţii noştri, împreună cu aceştia, în funcţie de evaluarea individuală a acestora”, au mai declarat oficialii Credit Europe Bank România.

Imediat după evoluţia ascendentă a cursului de schimb CHF, într-o primă acţiune de susţinere a clienţilor săi, Credit Europe Bank a oferit de asemenea un curs de schimb favorabil faţă de cursul standard, afişat la casă, tuturor clienţilor care s-au prezentat în sucursalele Credit Europe Bank pentru a efectua rambursări de credite în franci elvețieni (CHF).

Foto:wall-street.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Dezbatere publica pentru un credit de 200 de milioane de lei, la Primaria Timisoara

Timișorenii sunt așteptați la o dezbatere publică pe tema...

Moneda americană a crescut cu 2,5% săptămâna trecută pe piaţa valutară

Decizia Rezervei Federale americane de a menţine nemodificată dobânda,...

Valoarea medie a unui credit pentru cumpărarea unei locuinţe în Timiş este de circa 163.000 lei

41% dintre creditele acordate de BCR pentru achiziţionarea unei...

Timișorenii cu credite în valută se pregătesc de PROTEST! Vezi când ies în stradă

Duminică, 8 februarie 2015, Grupul Clienților cu Credite în...

Din aceeași categorie

Categorii Populare